Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Subota 26.04.2014.
05:11
D. P. A

Kasapili srpsku decu i starce

Tužilaštvo u Lincu pokrenuo je istragu protiv 46-godišnjeg Bošnjaka zbog sumnje da je učestvovao u masakru 16 srpskih civila u selu Serdari kod Kotor Varoši u Republici Srpskoj.

Foto: Ilustracija

Pokolj se dogodio 17. septembra 1992. godine u ranim jutarnjim časovima. Među žrtvama su bila i deca od četiri i 12 godina. Kako prenose austrijski mediji, uskoro bi za učešće u zločinu mogao da bude okrivljen 46-godišnjak koji već godinama ima austrijsko državljanstvo i živi u gradu na obali Dunava.

On je već proveo nekoliko nedelja u istražnom zatvoru, ali ga je Apelacioni sud u Lincu pustio na slobodu. Međutim, tužilaštvu je zanimljiv ovaj slučaj jer su četvorica "saradnika" osumnjičenog u januaru u Sarajevu osuđeni na kazne od devet i po do 11 godina, ali se ne navodi da su učestvovali u istom zločinu.


Naglašava se da će tužilaštvo tražiti prevod predmeta od suda iz Bosne i Hercegovine posle čega će odlučiti da li će da podigne optužnicu protiv 46-godišnjeg Bošnjaka. Navodi se i da on neće biti izručen jer ima austrijsko državljanstvo.


U produkciji Saveza logoraša Republike Srpske snimljen je dokumentarno-igrani film "Krvava jesen u Serdarima", koji govori o stravičnim zločinima i stradanju Srba u proteklom ratu u opštini Kotor Varoš. Najmlađa žrtva imala je četiri, a najstarija 60 godina.

POVEZANE VESTI

Subota 26.04.2014. 08:52
Da li je jos ziv,da li mirno spava bogic bogicevic, kada je odbio da glasa za vanredno stanje.i tako njegov glas presudio miru. bosna i hercegovina je devedesitih bila pakao na zemlji. pokoj dusama nevino stradalim mucenicima.
Subota 26.04.2014. 08:26
Evo vidite za ovakav masakr su neki vec osudjeni do 11 god po nekim malim sudovima kao i ovaj u Austriji .Da nije Vesti niko od tih velikih Tv stanica nece da objave ove vesti mozda nece biti objavljena ni u Srbiji.Ali sta je poenta ? Prljava americka politika prema Srbima koja se vodila i vodi i dalje nedozvoljava da se otkrije da su bas oni podrzavali ove djelate i njihove vodje (kojeg nema ni jednog u Hagu ),na perfidan nacin kanalisu takve slucajeve na ovakve sudove koje ce objaviti neke lokalne novine.Kada je neki Srbin osudjen u haskom tribunalu objave sve moguce svetske medijske kuce.E to je americka demonkratija.
Subota 26.04.2014. 09:26
Sve dok ga ne budu osudili ne verujem u to!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online