Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Petak 21.03.2014.
21:14
Beta A

Josipović se protivi rasparčavanju BIH

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović izjavio je da Hrvatska u potpunosti poštuje teritorijalni integritet i suverenitet BiH i naglasio da Zagreb ne podržava ideju o formiranju trećeg entiteta u BiH.

Ivo Josipović ne podržava osnivanje trećeg entiteta 

"Naša državna politika je jasna, ponovljena bezbroj puta: Hrvatska u celosti poštuje i podržava teritorijalni integritet i suverenitet BiH, a pitanje unutrašnjeg uređenja, međusobnih odnosa i uopšte unutrašnjopolitičke teme u BiH, nisu stvar niti Hrvatske, niti bilo koje druge države", rekao je Josipović u intervjuu za sarajevski portal www.klix.ba

Na pitanje koliko kriza u BiH može biti opasna za region, Josipović je rekao da šta god se dogodi u Hrvatskoj, "ima svoju refleksiju" u BiH, i obrnuto.

"Apsolutno podržavam demokratsko pravo građana da javno izražavaju nezadovoljstvo, ali isključivo i jedino na miran i dostojanstven način. Bilo kakva ozbiljnija nestabilnost automatski znači i refleksiju te nestabilnost u okolnim zemljama, s ozbiljnim
posledicama, od privrede do migracija", rekao je predsednik.

Govoreći o položaju Hrvata u BiH, Josipvić je naveo da je medu njima "vrlo raširen osećaj da nisu u celini institucionalno ravnopravni s ostala dva konstitutivna naroda" u BiH, ali da je optimista jer oni BiH "osećaju i vole kao svoju domovinu".

Ocenjujući odnose u regionu Josipović je rekao da "deo ljudi još živi u prošlosti", a "neki to rade iz interesa, neki iz straha".

POVEZANE VESTI

Petak 21.03.2014. 22:39
A ne poštuje celoviti integritet Srbije....!?
Subota 22.03.2014. 02:22
Austrougarski vice-maršal Gherter: "Ja nisam video u svome životu, ni čuo za zveri u ljudskom obličiju poput hrvatskih vojnika. Mada su ratovali sa nama i prvenstveno služili za zastrašivanje i represiju nad narodom, ja kao čovek se stidim sto su stajali u našim redovima. U samoj borbi bi napuštali položaje, dok bi veoma vešto izbegavali protivničku vojsku i uvek se kretali ka zbegovima koje su sačinjavali goloruki ljudi, žene i deca. Kada bi ih ponekad i stizali činili su strahote od kojih se i nama dizala kosa na glavi. Oni su pogan svetu i evropskoj kulturi."
Subota 22.03.2014. 02:21
Ivo Josipovic je tipican srbo-katolicki hrvatski otpad, ljigav, snishodljiv i koitusan. Protivi se rasparcavanju BiH a predsednik je nepostojece nacije tzv Hrvata stvorene kako bi se ne samo rasparcali nego i unistili Srbi sa one strane Drine.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online