Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Sreda 19.03.2014.
17:07 >> 19:27h
Beta A

"Šarić nema vezu sa vlastima u Crnoj Gori"

Potpredsednik crnogorske vlade i ministar pravde Duško Marković saopštio je da je "lično spreman da tvrdi" da nema političkih veza između osumnjičenog za međunarodni šverc kokaina Darka Šarića i vlasti u Crnoj Gori. Marković je rekao ipak i da to treba da utvrdi postupak koji se protiv njega vodi u Srbiji.

Potpredsedniče crnogorske vlade, smeš li da staviš ruku u vatru da tvoje kolege nisu šurovale sa Šarićem?
 

"Lično bih bio spreman da tvrdim da nema političkih veza između Darka Šarića i njegove kriminalne organizacije sa vlastima u Crnoj Gori. Ali ipak ostavimo postupku koji će se voditi u Srbiji, kroz rad tužilaštva da vidimo je li bilo neke komunikacije i kontakata. Ako je bilo kavih veza neka svako ponese odgovornost za tu vrstu veze", kazao je Marković "Pink M" televiziji.

Ministar pravde, koji je bio uključen u akciju haošenja narko-trgovca, naveo je da je priča o povezanosti Šarića i crnogorske vlasti "dugo opterećivala" Crnu Goru, ocenjujući da su "dugo postojale određene političke strukture koje su imale za cilj da tu priču drze aktuelnom" i da "na taj način kompromituju državu i njene institucije".

Slučaj "Šarić" često je korišćen u unutrašnjim političkim obračunima vlasti i opozicije u Crnoj Gori. Opozicija je optuživala vlast za saradnju sa narko bosom i tvrdila da on

* Odmotava se klupko Šarićevih saradnika

* Pljevljaci tužni što je Šarić uhapšen

* Evropska komisija: Bravo za hapšenje Šarića

finansira predizborne kampanje vlasti, dok je vlast to uporno negirala uzvraćajući stavom da je reč o "pokušaju destabilizacije" zemlje.

Vlastima se zameralo što nisu uhapsile Šarića koji je 2009. godine, kada je zaplenjen sporni tovar kokaina u Urugvaju, bio u Crnoj Gori. Crnogorska policija nije ga uhapsla u januaru 2010. godine kada je za njim Srbija raspisala međunarodnu poternicu, uz obrazloženje da je on Crnu Goru napustio ilegalno, par dana pre nego što je nadležnima u Podgorici dostavljena poterenica.

U spisima crnogorske policije Šarić je tretiran kao jedan od glavnih trgovaca drogom koji je navodno novac od tog ilegalnog posla prao kupovinom nekretnina u Crnoj Gori i Srbiji. Protiv Šarića u Crnoj Gori nikada nije poveden bilo kakav postupak, a oduzeta mu je imovina vredna preko 12 miliona eura.

Njegov brat Duško u Bijelom Polju izdržava zatvorsku kaznu na koju je osuđen zbog pranja novca stečenog švercom droge.

Šarićevo ime svojevremeno je povezivano sa tadašnjim premijerom Igorom Lukšićem i ministrom vanjskih poslova Milanom Roćenom u aferi "listing", kada je podgorički "Dan" objavio listinge koji pokazuju da je narko trgovac navodno kontaktirao pomenute članove
vlade. Lukšić i Roćen su to negirali, a afera "listing" nikada nije rasvetljena do kraja.

Podgorički Portal Analitika obajavio je da je Šarić prebačen u Podgoricu iz Dominikanske Republike, iz grada Punta Kana (Cana).

Šarić je optužen za više krivičnih dela krijumčarenja droge i pranja novca i njegovo pojavljivanje pred sudom zakazano je za 24. mart.

POVEZANE VESTI

Sreda 19.03.2014. 17:20
сад ћемо да сушамо о наводном шарићу шест месеци, док народ нема да једе! ! !
Sreda 19.03.2014. 17:22
Ma nema.. Samo ga je Milo 'skrivao' u Budvi vec godinama..dok mu glavni dileri-ameri nisu saopstili da je keljmendi i dea jedina ovlascena da diluje kokain u Srbiji i tako kupuje Kosmet od Srbije. daciq ga je izdao za oprost licnih grehova i prodaju Srbije
Sreda 19.03.2014. 17:38
Priča pričina. U maloj CG da neko tako radi (u Pljevlja) i da se "ništa nije znalo" i da "nije imao vezu". Sa svima je morao imati vezu u regionu, ali i sa dobrim dijelom zemalja EU, naročito Francuske i Švajcarske.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online