Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 02.02.2014.
18:59
Beta A

SDS neće kod Dodika na dogovor oko slučaja Orić

Lider Srpske demokratske stranke (SDS) Mladen Bosić izjavio je danas da se predstavnici ove stranke neće odazvati na poziv predsednika Republike Srpske Milorada Dodikana dogovor u "slučaju Orić", jer je Dodikov Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) do sada izigrao sve dogovore o zajedničkom nastupu srpskih političkih partija u Sarajevu.

Mladen Bosić, predsednik SDS-a
 

Bosić je rekao da SNSD, raskidajući partnerstvo sa SDS-om na državnom nivou, tvrdio da ima kapacitet da u Sarajevu brani interese RS, navodeći da očekuje da SNSD sada povuče potez i u "slučaju Orić", posle čega će svoj stav izneti i SDS.

Prema njegovim rečima, Dodik je taj koji je razbio jedinstvo srpskih političkih partija u Sarajevu, tvrdnjama da će bolje braniti interese RS sa partnerima iz Federacije BiH nego sa SDS-om. Predsednik SDS-a još je ocenio da SNSD u Sarajevu vodi politiku
"tigra od papira", dodavši da tu ima "puno velikih reči", a nikakav učinak.

Pročitajte još:

* Dodik: Sledeće nedelje o slučaju Orić

* Srbija raspisuje poternicu za Orićem?

Bosić je postavio pitanje "šta su na sve što se događalo odgovorili SNSD-ovi predstavnici u zajedničkim organima vlasti - član Predsedništva BiH Nebojša Radmanović, te ministri Nikola Špirić i Sredoje Nović".

"Imamo situaciju da RS nema odgovor na sve slične događaje koji se ciklično ponavljaju. Nije dovoljno zapretiti da nećemo biti u zajedničkim institucijama, već treba konzistentna politika, kao odgovor na stalnu bošnjačku politiku viktriminizacije Bošnjaka i satanizacije Srba", ocenio je Bosić.

Lider SDS-a dalje je saopštio da je ova stranka došla do novih dokumenata koji govore o "milionskim pljačkama" u Fondu zdravstva RS, u vreme kada je ministar zdravlja RS bio Ranko Škrbić. Bosić je naveo da se radi o ugovorima koji su sklapani sa određenim švajcarskim firmama, dodavši da su u te poslove bili umešani i bivši predstavnici institucija vlasti iz Srbije.

On je najavio da će nadležne organe Srbije upoznati sa ovim saznanjima kako bi pokrenuli istragu. Predsednik SDS-a tvrdi da je RS "okovana kriminalom za koji niko, osim nižih službenika, neće odgovarati", ističući da aktuelni nosioci vlasti "ne mogu izaći iz sistema duboke korupcije i neodgovornosti".

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 03.02.2014. 07:25
Svim narodima u BiH bi bilo bolje da imaju jednog predsjednika a to nek narod odluci koga hoce.Dokle vise rasparcavanje i vuci narod u propast.Od Dodikovog mikrofona i muzike niko sit biti nece.pa kome se svidja kome ne.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online