Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Sreda 25.12.2013.
11:05
in4s.net A

"NVO CPC stvorila Kominterna, a Vatikan pomagao"

Protojerej stavrofor Momčilo Krivokapić, kazao je da je projekat stvaranja takozvane crnogorske crkve podržan od strane Vatikana, te da o tome postoji dokumentacija.

Foto: Arhvia
 

On je istakao da je početkom sedamdesetih godina počela komunistička paranoja, i da se tada prvi put poriče legitimitet vladike crnogorsko-primorskog.

Govoreći o dokumentarnom filmu "Šta ćemo mi noćas ođe", novinar IN4S-a Goran Ćetković kazao je da je njegova premijera svojevrsna ekskluziva, jer se radi o jedinom video materijalu sa "istorijskog" skupa onih koji su otvoreno projektujući nestanak srpstva i Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori na tragi-komičan način "vrnuli autokefalnost CPC".

"O družini Miraša Dedeića je pogrešno reći da su sekta. Čak i sekta svoj rad upravlja po manje materijalističkim ciljevima. Ova cirkusijada, finansirana od samog vrha tadašnje i sadašnje vlasti, po nekim crnim slutnjama treba da posluži kao forma za zakonsku inauguraciju nove vjere u državi, kako nam ovih dana najavljuju visoki službenici DPS-a, što mora da zabrine svakog dobromislećeg građanina”, rekao je Ćetković.

“Tada se uporno govorilo o promeni identiteta. Postojali su samo pokušaji montenegrizacije. Sedamdesetih se već piše – crnogorska crkva, Crnogorci. U toj etnogenezi jedan Marksista govori da smo mi Crnogorci sve sem Srbi“, rekao je arhijerejski namesnik bokokotorski.

Prema njegovim rečima, komunisti su Miraša Dedeića ubacili na teološki fakultet.

“Jedini diplomirani teolog u Beogradu čijeg dosijea nema je Miraš Dedeić. Ona je iz UDBA-ških struktura ubačen na teološki fakultet“, rekao je on.

Dolaskom mitropolita Amfilohija, tvrdi Krivokapić, ruše se svi planovi Vatikana.

“Kada Amfilohije dolazi ruše se svi planovi Vatikana. Amfilohije, kao jak teolog, napravio je pometnju. Tada već nastaje ono što danas vidimo. Sve je smislila Kominterna, a Vatikan pomagao. Ako želimo da imamo normalnu crkvu, moramo je imati na onim osnovama na kojima su je postavili apostoli i Sveti Sava“, zaključio je on.

Video izveštaj sa premijere dokumentarnog filma “Što ćemo mi noćas ođe“ biće objavljen uskoro. Dokumentarac možete pogledati na linku na kraju teksta.
 

POVEZANE VESTI

Sreda 25.12.2013. 11:57
Eto dokaza o onome što pisah - uticaju hrvatske udb-e i u Crnoj Gori. Međutim, prije pola godine je neko osnovao i drugu katoličku crkvu i protestantsku. Neko vratio Vatikanu milo za drago, ili je nešto drugo u pitanju. Na globalnom planu Vatikan i komunisti sarađuju još od 1917. Pusi rajot su od vatikanaca unutar ruske pravoslavne crkve puštene da snime spot skrnavljenja istočne crkve. Davno sam zaključio da je zarad svjetskog mira, naročito našeg, Vatikan trebalo granatirati za vrijeme Drugog sv. rata pod izgovorom "kolateralna šteta". ;)
Sreda 25.12.2013. 12:33
Da,to je poznata stvar ...kao što su stvorili i Makedonsku a sad pokušavaju i Hrvatsku pravoslavnu...još teže da stvore i kosmetsku...prvi pokušaj da se manastiri proglase KOSOVSKOM baštinom.... UDRI BOŽE ŠTA ČEKAŠ. Danas je 2013g. nove ere a po Srpskom kalendaru 7521g. i dočekujemo 7522g. od iskona. Zato dragi Bože pomogni i ti...
Sreda 25.12.2013. 11:25
ispravno rečeno u svakom pogledu
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online