Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Ponedeljak 23.12.2013.
22:07
Srna A

Štab: Popisati sve koji nisu branili Hrvatsku

Takozvani Štab za odbranu hrvatskog Vukovara predložio je da se popišu svi hrvatski državljani koji su "tokom domovinskog rata učestvovali u agresiji na Hrvatsku", kao i da se objave spiskovi svih političara i državih funkcionera od 1991. do 2013. godine "koji su mogli, a nisu branili Hrvatsku".

Raste netolerancija Hrvata ne samo prema Srbima nego i prema sopstvenom narodu
 

Ova organizacija, koja se bori protiv upotrebe ćirilice u Hrvatskoj, predložila je poslanicima u hrvatskom Saboru i strankama objavljivanje više registara koje, kako tvrde, hrvatski građani žele da vide.

Traže i da se objave spiskovi onih protiv kojih u državnom tužilaštvu postoje dokazni materijali ili svedočenja koja ih terete za ratne zločine, kao i svih političara i državih funkcionera od 1991. do 2013. "koji su mogli, a nisu branili Hrvatsku".

Pročitajte sve što smo pisali o dvojezičnim tablama OVDE

Predlažu i registar svih koji se nisu odazvali na mobilizaciju, sudija koji su "učestvovali u političkim procesima u bivšoj SFRJ", imena svih u rukovodećim strukturama tajnih službi SFRJ, kao i onih koji su vršili likvidacije, prenose mediji.

Iz ove organizacije su najavili da će početkom januarskog zasedanja hrvatskog Sabora njihovi predstavnici doći pred parlament, da bi prikupili potpise za pokretanje saborske procedure o objavljivanju registara.

Ova organizacija je već predala potpise Saboru za pokretanje referenduma kojim bi se upotreba jezika nacionalnih manjina dozvolila samo u sredinama gde one čine polovinu stanovništva.

Hrvatska država najavila je ustavne promjene kojima bi sprečila održavanje referenduma koji ograničava prava manjina, a na takvo izjašnjavanje ne gledaju blagonaklono ni u EU.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 23.12.2013. 23:08
То је усташка организација.
Utorak 24.12.2013. 02:08
Хоћете спискове оних који су ликвидирали? Ево за почетак: Јосип Гажо, Јосип Томашић, Зденко Штефанчић, Стипе Мађарело, Мартин Сабљић, Зоран Шипош, Иван Арбанас, Златко Овчар, Ивица Ковач, Никола Чибарић, Брдар Оливер Оли, Јуре Марушић, Борислав Вукојевић, Анте Ранковић, Бартол Домазет, Славко Мађаревић, Пиприца Ксенија Сека, Миладин Миљковић и остатак од више стотина припадника вуковарских група за "тиху ликвидацију" српских цивила (углавном) и ненаоружаних припадника гарнизона ЈНА, који су почели са "одбраном Хрватске" више од два месеца пре почетка опсаде Вуковара - за сваки случај. А онда можете да наставите са ликвидаторима Срба у Сиску, Госпићу, Пакрачким Пољанама, Осијеку, Сплиту...
Ponedeljak 23.12.2013. 22:38
“Čudo mi je – svemogući reče, vojvodama neba sveštenoga, đe mi u dvor s vama nije doša, drug vam činom jednaki, Satana, jer ste često skupa dolazili, ka nebesni vojenačelnici... Volje mu je osnov položena na krilima nepostojanosti; želja mu je strasti užasnije, probuditelj, rukovođa sl’jepi; zloća, zavist, adsko naslijeđe, ovo čojka niže skota stavlja, ali pored toga um ga, opet, s besmrtnima ravni... Njegova će duševna tablica, s obje strane načertana s dva sasvijem protivna zakona: na jednu će zakon pravde blage bit u svete načrtan linije, na drugu će prevlasnika njina zla svakoga crnjat će zakoni adski spomen veze sa Satanom...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online