Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Petak 15.11.2013.
06:33
Srna A

Vukovarčani hoće da ubiju policajca zbog table

Posle incidenta u Vukovaru, u kojem je prilikom razbijanja dvojezične table povređen jedan hrvatski veteran, brojni građani putem društvenih mreža prete smrću policajcu koji je štitio ploču i on je pod policijskom zaštitom.

Hrvatski policajac čuva dvojezične table u Vukovaru (Foto: Arhiva)

Iz vukovarsko-sremske policije je potvrđeno da je zbog pretnji policijskom službeniku Saši Sabadošu priveden 47-godišnji Vukovarac. Hrvatski mediji javljaju da je reč o ratnom veteranu Zdravku Govorušiću, nad kojim je sprovedena kriminalistička istraga i pritvoren je.


Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Ranko Ostojić odbacio je optužbe takozvanog štaba za odbranu Vukovara da je neko u uniformi hrvatske policije brutalno pretukao hrvatskog veterana Darka Pajčića.


On tvrdi da je muškarac koji je povređen u sukobu s policijom bio pod uticajem alkohola (izmereno mu je 3,4 promila alkohola u krvi) i tvrdi da je sam pao.


Uprkos tome, na društvenim mrežama evidentne su najozbiljnije pretnje na račun policajca Sabadoša. Kako piše "Slobodna Dalmacija", zaprećeno mu je likvidacijom, a policija čuva njega i porodicu.

"Bombu pod auto i - pa-pa!"

Pokrenuta je istraga o pretnjama i pozivanju na linč na nekoliko stranica na "fejsbuku" sa porukama "Želimo mu skoru i bolnu smrt", "Postavit' bombu pod auto, kad upali - bam i pa-pa" i slično.


Stručne službe MUP-a za nadzor nalaze se u vukovarsko-sremskoj Policijskoj upravi i trebalo bi da utvrde tačne okolnosti pod kojima je došlo do fizičkog sukoba između Darka Pajčića i Roberta Horvata i policijskog službenika Saše Sabadoša, kada je Pajčić teže, a Sabadoš lakše povređen, potvrđeno je iz Uprave policije.


Na zgradi Policijske stanice Vukovar u utorak, 12. novembra, oštećena je ploča s dvojezičnim natpisom, kada je došlo i do napada na policajca koji je pokušao da spreči dvojicu 40-godišnjaka iz Vukovara da počine ovo krivično delo.

POVEZANE VESTI

Petak 15.11.2013. 06:55
Fasizma u njihovoj "lepoj" cveta! Kako posejali tako ce I pozanju!
Petak 15.11.2013. 07:20
Sada "hrabre ustase iliti branitelji "nisu bili toliko hrabri kada su se suocavali sa nekim ko im je pruzao otpor.Tragikomicni su do zla boga !!
Petak 15.11.2013. 09:33
Bolesni mozgovi! Vrane im popile mozak. Eto koliko su hrabri kada bi jednoog čovjeka da napadnu bombom pod auto kao da su mafio obračuni. Bolesnici teški.Odmjer snaga im je baš za "fer" borbu, kao što je bilo iživljavanje po konc logorima na starcima ženama i djecom.Ovo su mozgovi koji bi se iživljavali nad nejači u logorima, čim se ovim stvarima bave,jer njihov bolesni um poistovjećuje ove table sa Srbima i dok ih lome vjerovatno zamišljaju da lome glave Srba maljevima kao nekada u NDH. Koliko su primitivni oni ne kapiraju da ih Vlada zajebava ovim da bi kroz ćirilicu skrenuli pažnju s gladi u HR, a ovi što lome su bolesnici ustaški koji se časkom aktiviraju za idiotsku feštu zamajavanja.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online