Četvrtak 30. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Ponedeljak 24.06.2013.
16:31
Beta A

Rumunija ne veruje Crnogorcima: Traži da ona vodi istragu o udesu

Rumunija je u šoku zbog velikog broja mrtvih i povređenih u udesu autobusa s turistima u kanjonu Morače, a u Crnu Goru danas su otputovali rumunski zvaničnici, lekari i porodice stradalih. Osim toga, glavno tužilaštvo Rumunije je zatražilo od crnogorskih vlasti da im omogući da sprovedu istragu u vezi s jučerašnjom nesrećom u kojoj je poginulo 19, a povređeno 29 ljudi.

Glavno tužilaštvo Rumunije traži od crnogorskih vlasti da im omogući da sprovedu istragu u vezi s jučerašnjom nesrećom u kojoj je poginulo 19 ljudi
 

Predstavnici turističke kompanije koja je organizovala putovanje u Crnu Goru izjavili su da su već više puta koristili istog prevoznika na ruti gde se dogodila nesreća. 

U Ministarstvu spoljnih poslova je odmah posle nesreće oformljen krizni štab kojim koordinira premijer Viktor Ponta, a otvorene su i dve posebne telefonske linije.

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Raed Arafat s medicinskim stručnjacima je već u Crnoj Gori, kao i predstavnici Ministarstva spoljnih poslova.

Arafat je izjavio da će u Podgoricu stići dva vojna aviona s medicinskom opremom koji će transportovati povređene koji mogu da izdrže let, dok će ostali još ostati u podgoričkoj bolnici. Treći avion je namenjen za trasport poginulih.

Rumunski lekari zajedno s crnogorskim kolegama analiziraju stanje povređenih, među kojima su neki na intenzivnoj nezi, a neki još nisu identifikovani
 

Rumunski lekari zajedno s crnogorskim kolegama analiziraju stanje povređenih, među kojima su neki na intenzivnoj nezi, a neki još nisu identifikovani.

Premijer Rumunije Viktor Ponta izrazio je "duboko žaljenje" zbog nesreće koja se dogodila u Crnoj Gori i uputio saučešće porodicama poginulih, uz uveravanja da će vlada učiniti sve što je moguće da im pruži pomoć u toj "tragičnoj situaciji".

"Rumunska vlada zahvaljuje crnogorskoj vladi na velikoj pomoći, kao i građanima Crne Gore koji su pružili značajnu pomoć, bili solidarni sa stradalima u tragediji i javili se da daju krv, što je zaista izvanredno", naveo je Ponta u saopštenju.

Ministar spoljnih poslova Titus Korlacean otkazao je učešće na sastanku šefova diplomatija EU u Luksemburgu da bi otputovao u Podgoricu gde će koordinirati tim ministarstva koji se već nalazi tamo.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 24.06.2013. 16:50
Jest da je u nezgodno vreme ali čudno da ne veruju CG. CG je poznata po poštenju junaštvu obrazu ali izgleda ona CG od pre Mila
Ponedeljak 24.06.2013. 16:37
FRATI MEI neka je laka zemlja poginulima...
Ponedeljak 24.06.2013. 19:28
Zalosno! bog da im dusu prosti! Zahvalnost ljudima koji su pritekli u pomoc,a bilo ih je puno koliko vidim.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online