Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Ponedeljak 17.06.2013.
21:22
dnevnik.ba A

Izetbegović: Dodik uskoro odlazi!

Član predsedništva BiH i Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović održao je ovog vikenda na Podveležju kod Mostara provokativni govor na obeležavanju godišnjice završetka operacije oslobađanja Mostara koju je Hrvatsko veće obrane sprovelo u junu 1992. godine. Izetbegović se u svom govoru osvrnuo i na predsednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Nastavio "rat" s Miloradom Dodikom: Bakir Izetbegović, član Predsedništva BiH
 

"Najuticajniji političar u Republici Srpskoj već godinama pokušava da iscrpi ovu zemlju. Iscrpeo je sebe. Ostaće Bosna. Njega ćemo uskoro videti kako odlazi", rekao je Izetbegović na šta je dobio veliki pljesak prisutnih.

I Hercegovci su Bosanci

Izetbegović je rekao kako Bosanaca ima četiri miliona, odnosno da je svaki građanin BiH Bosanac, ali da je dva miliona Bošnjaka.

- Osamsto godina nosimo to ime! Tako nas je prvi nazvao car vizantijski Manojlo Komnen; posle toga ćete nas naći pod tim imenom u turskim defterima, u analima u Vatikanu, u analima u Beču, Budimpešti itd. Treba biti ponosan na to ime, unapređivati ga, čuvati ga. Mi smo Bošnjaci, naša vera je islam, naš jezik je bosanski – istakao je Izetbegović.

Rekao je i da se i dalje vodi vojna i politička borba za “nezavisnu i jedinstvenu BiH, uprkos višegodišnjim naporima suseda da se zemlja podeli”. On je odbacio svaku mogućnost uspostave hrvatskog entiteta u BiH, navodeći da ta inicijativa predstavlja “zajednički zločinački poduhvat”, kojem je u Hagu izrečena presuda.

"Bio je to udruženi zločinački poduhvat hercegovačkih Hrvata sa Tuđmanovim režimom. Od sada, ko god spomene treći entitet i Herceg-Bosnu nastavlja zagovaranje tog zločinačkog poduhvata", rekao je Izetbegović.

Osvrnuo se i na veze sa muslimanima u svetu.

"Mi jesmo evropski muslimani, mi ćemo ići u Evropsku uniju i NATO, ali ćemo se uvek nanovo oslanjati na našu milijardu i po brojnu braću muslimane u svetu. Videćete kakva će to velesila biti za kojih deset-dvadeset godina. Imaćemo se na koga osloniti",  poručio je Izetbegović.

Popis stanovništva nazvao najaktuelnijim političkim pitanjem u ovom času. On je rekao da je mnogo toga učinjeno da Bošnjaka u BiH bude manje.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 17.06.2013. 21:37
Е сад баш у инат треба изгласати Додика 100%!
Ponedeljak 17.06.2013. 22:08
Jadni li smo mi Srbi kad nam Izetbegović kadrovsku politiku vodi.
Ponedeljak 17.06.2013. 23:36
Dodika ce da slomije Beograd kao u ostalom I sve Srbe van granica uze Srbije.Nije tesko Izetbegovicudati ovakvu izjavu I pricati nebuloze kad mu glavna podrska dolazi upravo iz Beograda.A da ga podsjetim da mu je u licnoj karti oca Alije pisalo Srbin....Toliko o njegovim Bosnjacima..
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online