Subota 11. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Nedelja 02.06.2013.
08:18
Beta A

SDS udario na Dodika

Opoziciona Srpska demokratska stranka (SDS) Republike Srpske ocenila je da nova vlada tog entiteta BiH svojim radom u proteklih 80 dana nije pokazala nikakav kapacitet da može popraviti nasleđeno stanje, već da nastavlja s daljim zaduživanjem i uništavanjem privrednih kapaciteta.

SDS smatra da Milorad Dodik kreira politiku u kojima dominiraju lični i partijski interesi, nepotizam, rasipništvo, a ne briga za stanovnike Republike Srpske
 

"Republika Srpska s novom vladom je nemoćna da izađe iz krize, jer je zarobljena u političkim odnosima koje je kreirao Milorad Dodik s vladajućim strankama, a kojima su prioriteti lični i partijski interesi, stranačko zapošljavanje, nepotizam, katastrofalno
upravljanje javnim odborima, rasipništvo i raskućivanje, pa čak i sada kada se dotaklo dno krize", zaključeno je na sednici Glavnog odbora SDS-a u Trebinju.

Predsednik SDS-a Mladen Bosić, navodi se dalje u saopštenju, konstatovao je da je "već sada jasno da RS ne može gajiti nikakva očekivanja od vlasti koju vodi Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i da je svaki naredni dan unapred izgubljen".

Glavni odbor SDS-a je upozorio da je stanje opšte apatije društva rezultat ekstremne nezaposlenosti, sve lošijeg standarda stanovništva, nedemokratskih odnosa koji demotivišu svaku pozitivnu inicijativu, rastućeg kriminala i korupcije i pada svih društvenih normi i moralnih vrednosti.

"Ekonomija se nalazi u situaciji opšte nelikvidnosti, javna preduzeća imaju trend akumulacije gubitaka, a na tržištu kapitala je sve manje novca koji raznim kanalima izlazi iz RS", ističe se u saopštenju.

POVEZANE VESTI

Nedelja 02.06.2013. 10:52
Mој Босићу,"танак" си (све са својим полтронима!) да угрозиш М.Додика!Имали сте власт,нисте направили ништа корисно за народ (за себе,јесте!) и са само пар добрих људи (Гђа.Пандуревић,Говедарица и Тадић,остали-НИШТА!),не можеш Додику ни опепелити!
Nedelja 02.06.2013. 12:33
SDS nije odvela Srbe u rat, već, hvala bogu, uspješno organizovala odbranu, vojsku i u dobroj mjeri autentičnu politiku bez koje bi smo bili prodati kao Krajišnici ili narod na Kosmetu. Naravno da su se usput podobro pokvarili. Sve mi znamo. I šta je bilo i ko kako sad radi. Ni Bosić ni Dodik nisu Republika Srpska, i nek dobro paze šta rade. Nisu njihove kravate skuplje od trideset hiljada srpskih glava kojima je kupljena sloboda. Niko se ovde ne kune u njih, već u Lazara, Njegoša i Gavrila. Ako nisu dostoni, nek se miču ili ćemo ih mi smaknuti.
Nedelja 02.06.2013. 19:54
http://www.novosti.rs/vesti/planeta.300.html:436834-Visegrad-Ucenica-odrzala-lekciju-nastavnicima Општинска власт СДС-а се овако (забраном матурантима да посете Андрићград!?) "обрачунава" са Додиком и Кустурицом!?Болесно!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online