Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Utorak 14.05.2013.
15:54
Klix.ba A

Dragišić: Beograd je Dodika pustio niz vodu

Zvanični Beograd je predsednika Republike Srpske Milorada Dodika pustio niz vodu, rekao je profesor beogradskog Fakulteta bezbednost dr. Zoran Dragišić.

Milorad Dodik: Mediji pišu da je u poslednjem momentu sprečio dolazak mitingaša iz RS u Beograd na protest protiv briselskog sporazuma
 

Kako ističe Dragišić, odnosi između zvaničnog Beograda i Dodika nikako nisu dobri.

"Posebno ako pogledamo samo činjenicu da je Milorad Dodik učestvovao u organizaciji mitingaša koji su dolazili u Beograd da protestuju protiv sporazuma Prištine i Beograda iz Brisela. Videli smo da je Dodik u poslednjem trenutku neke ljude povukao, ali jedna ekipa koja je došla iz Banaluke ovde u Beograd, očigledno je došla u Dodikovoj organizaciji. To samo govori da odnosi između zvaničnog Beograda i Banjaluke nisu dobri. Sve one priče posle pobede Tomislava Nikolića da se u odnosima Beograda i Banjaluke neće ništa promeniti, očigledno nisu tačne. Očigledno da ti odnosi nisu dobri, da je Dodik pušten niz vodu i da nema podršku Beograda", rekao je Dragišić.

On dodaje da će mnogo toga zavisiti i od toga kako će Dodik proći na izborima sledeće godine.

"Ukoliko izgubi izbore, a neka nova garnitura iz RS uspostavi dobre odnose sa Beogradom, stvari će se vratiti na staro. Međutim, ako Dodik ponovo pobedi, može se očekivati dodatno zatezanje odnosa na relaciji Beograd - Banjaluka, što će, svakako, imati refleksije i na odnose Beograda i Sarajeva", ocenio je profesor.

Dodik dočekuje NIkolića u Banjaluci "po srpski"
 

Poslednjih dana u medijma su se optužbe da je Dodik povezan i s Naserom Keljmendijem i zloglasnim Zemunskim klanom, kao i da je bio upetljan u šverc cigareta. Dragišić naglašava da se protiv Dodika vodi jedna vrsta kampanje u Beogradu.

"Dodik nije u ljubavi sa sadašnjim vlastima u Srbiji. On je s prethodnim vladama bio u veoma dobrim odnosima. Bio je praktično najdraži gost u Beogradu. Znamo reći da su prednosti ove vlasti to što nije dobra ni sa Dodikom, ni s Đokovićem, niti s Kusturicom. Tako da sve to ukazuje da se vlast odmiče od estrade, što nije loše generalno", ističe Dragišić.

A sa Tadićem stari drugar
 

Na pitanje da li je procesuiranje i distanciranje vrha Srbije od Dodika tražio Brisel ili je reč o ličnim animozitetima, jer je Dodik otvoreno podržavao Tadića, Dragišić kaže da ima "i jednog, a i drugog".

"Ova borba protiv korupcije i kriminala u Srbiji je, takođe, diktirana zahtevima Brisela. Dok Brisel nije jače pritisnuo 24 privatizacije koje su sporne, niko se na to nije posebno obazirao. Pojačana Dodikova nacionalistička retorika mi ukazuje da je on izgleda umešan u nekakav kriminal. Čim neko postane mnogo veliki patriota, mnogo veliki vernik, čim su mu interesi naroda iznad svega, očigledno je da su mu prsti u pekmezu. Ja čim čujem patriotsku retoriku počnem da brinem gde mi je novčanik", dodaje Dragišić, naglašavajući da je potrebno, ipak, prezentovati čvrste dokaze o eventualnoj vezi Dodika i Keljmendija, odnosno ljudi iz kriminalnog miljea.

POVEZANE VESTI

Utorak 14.05.2013. 16:21
Strasno.Kakva hajka.Znaci stigao je jos jedan uslov za datum.
Utorak 14.05.2013. 16:40
nema Dodika - nema R. Srpske ... nove barikade u Vojvodini i R. Srpskoj, Kosovska mitrovica ... zivi bili pa videli ....
Utorak 14.05.2013. 18:30
...Dodik je mudar covek, od kako se Toma poceo ljubiti sa Turcima, Dodik im vise nije koristan, jer Izatbegovic ima zledjinu iz Turske a dodik iz Rusije, a Rusija u Bg bas nije popularna, sve u semu,srbija igra igru ruski rulet, a rulet je opasna igra.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online