Petak 10. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 01.12.2012.
04:15
Vesti A

Kako sprečiti ubistvo Kepa u Hrvatskoj?

Kako su "Vesti" i najavile u broju od četvrtka, advokati Dragana Vasiljkovića i službeno su uložili žalbu protiv njegove ekstradicije u Hrvatsku, navodeći da je Kanberi trebalo suviše dugo da donese odluku i da Australija nema garancija da će on, ako bude izručen, biti na bezbednom. Federalni sud odlučivaće o žalbi 8. februara.

Advokati Dragana Vasiljkovića i službeno su uložili žalbu protiv njegove ekstradicije u Hrvatsku: Australija nema garancija da će on, ako bude izručen, biti na bezbednom
 

U saopštenju izdatom tim povodom, specijalni savetnik kancelarije Šajn lojers, Džordž Njuhaus i bivši (penzionisani) potpukovnik mornarice SAD Den Mori, koji sada radi sa ovom kancelarijom, zabrinuti su zbog propusta učinjenih za vreme procesa za ekstradiciju, kao i zbog pitanja zaštite australijskih državljana upućivanih na suđenja u inostranstvo.


- Kada sam čuo o slučaju da je australijski državljanin zatvoren u Australiji duže od sedam godina, samo zbog toga što ga u drugoj zemlji traže zbog ispitivanja, a da nije ni optužen, zainteresovao sam se da više o tome saznam - kaže gospodin Mori.

- Pitao sam se: zašto niko iz Hrvatske svojevremeno nije došao ovamo da ga ispita.
Gospodin Mori kaže da je to važan slučaj, zato što proces ove ekstradicije može da ima posledice po bilo kog Australijanca koji putuje u inostranstvo. Po njegovim rečima, daleko je lakše izručiti nekoga u zemlju kao što je Hrvatska, nego što bi bilo poslati ga u SAD - i na taj disparitet treba obratiti pažnju.


- Kakve su garancije za njega da će imati pošteno suđenje ako bude poslat u Hrvatsku, da li će njemu, ako bude osuđen, biti priznato sedam godina koje je odslužio ovde i kakva zaštita postoji na tome da jedan australijski državljanin ne bude ubijen u hrvatskom zatvoru?


- Naši napori usmereni su na to da zaštita drugih Australijanaca bude obezbeđena poštenim i čvrstim sistemom.

POVEZANE VESTI

Subota 01.12.2012. 12:29
Nikako. Stici ce ga srbosek ko i vecinu pravoslavaca u NDH.
Subota 01.12.2012. 18:41
Svi ovi jadnici koji negiraju veliki broj zrtava Srba u NDH-aziji, a i u takozvanoj drzavi Hrvatskoj posle '90,zamolio bih da uporede popise stanovnistva od 1918 do 1930... sa popisom iz 1951,a isto da obave sa popisima iz 1981 i 2001,pa ako koza laze rog ne laze.Skoro procitah zavrsnu rec gen. Dragoslava Mihajlovica u kojoj navodi brojku od 2,500 000 (2,5 miliona) Srba koji su ziveli na podrucijama pripojenim posle sloma Austro-Ugarske monarhije,i taj broj biva potkrepljen zvanicnim izvestajima vlade NDH o pogubljenju oko 1,400 000 Srba pravoslavaca na teritorijama pod kontrolom iste. http://www.znaci.net/00001/106_7.htm Da ne duzim,eto linka hrvatima a i srbima,pa nek se neki stide ako
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online