Nedelja 12. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 04.02.2010.
19:05
Srna A

Vujanović: Nismo isti narod sa Srbima

Crnogorski predsednik Filip Vujanović okarakterisao je kao "emotivne i ishitrene" izjave srpskog patrijarha Irineja da su Crnogorci i Srbi jedan narod i da se Crna Gora odvojila od Srbije, te istakao da očekuje da će ovakvi stavovi "biti prošlost".

Srbi i Crnogorci nisu jedan narod: Filip Vujanović

"Očekujem da će takve izjave, mudrošću ovog svetog čoveka, biti zamenjene doživljajem da su Crnogorci i Srbi dva istinski bratska naroda i da su Crna Gora i Srbija dve stare evropske države", napisao je Vujanović u autorskom tekstu za nedeljnik NIN.

On je izrazio uverenje da će reči novog srpskog patrijarha biti prošlost, "kao što su prošlost postali i stavovi jedne bivše političke partije u Crnoj Gori koja je, ponesena emocijama jednog vremena, tvrdila da Crna Gora treba da ima dobre odnose sa svima, osim sa Srbijom".

"Želim da svi, posebno oni koji su duhovno i svetovno najodgovorniji, upućuju poruke odmerenosti, razumevanja i bratske tolerancije, na šta nas obavezuju istorija, sadašnjost i budućnost naših država", zaključio je Vujanović.

Četvrtak 04.02.2010. 23:52
Sta ovom gore smeta to sto je Patrijarh rekao?! Ne vidim razlog da to nekome smeta,osim ako mu neko nije naredio(BND,MOSAD,CIA,Mi5) da mu zasmeta i tako provocira i glumi da je isprovociran! Kazem ja da treba prekinuti sve odnose sa Crnom Gorom i to radikalno(iz korena)!
Četvrtak 11.02.2010. 00:12
Драга српска браћо - из Србије, Војводине, Косова и Метохије (Пепублике Србије), Црне Горе (РЦГ), Херцеговине, Босне (данашње БиХ), Славоније, Далмације, Крајине, Лике и других области Војне границе и Карловачког владичанства (савремене Р. Хрватске), БЈР Македоније ... и расијања - не нервирајте се без потребе ставовима комуњарско-ватиканске идеологије стварно неуког Вујановића а камоли због пљувања очитог провокатора "Беранца" који се, уосталом већ првим написом одао: школован Србин (ма одакле био) "ћути" а особа са хрватском наобразбом "шути". Јер: знамо истину. И ми и они што је оповргавају, зато је и нападају (раз)откривајући своје отпадништво. А најпре је Бог зна ...
Petak 05.02.2010. 08:45
Gospodin Vujabovic je zaist au pravu. Crnogorsk anacija je nastala posle 1942.g.gkada su Tito i ostali boljsevici postreljali sve sto je srpsko u Crnoj Gori, a psole 1944.su streljanjem blazeno pocivseg Mitropolita Joanikija i svestenika postavili temelje te nacije. Posle toga su po Srbiji kao OYNAsi i UDBasi streljali svce sto je srpsko, stiteci boljsevicke planove za stvaranjem velike Hrvatske i velike Albanije sto uspevaju. Ta okupacija jos traje jer vidimo da su svi kminalci u Srbiji iz CG, predsednici, kvazi filozofi ambasadori i sta sve nisu i to ne zbog sposobnosti vec samo iz prinude.Medjutim, imali smo i okuupaciju Turaka pa smo ih zbacili a i ovi ce otici u proslost.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online