Ponedeljak 20. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Ponedeljak 30.07.2012.
20:54 >> 21:47h
FoNet, Blic A

Četiri mladića iz Beograda upala u džamiju: Majku vam tursku!

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice u Bijeljini Samir Camić izjavio je za agenciju Anadolija da je pet osoba upalo jutros u Atik džamiju u tom gradu, dok su vernici bili na molitvi, i da su vređali vernike psujući im "tursku majku". Vernici su isterali napadače i incident prijavili policiji, a ubrzo je uhapšeno pet osoba, od kojih su četvorica identifikovani kao državljani Srbije.

Vernici su isterali napadače i incident prijavili policiji, a ubrzo je uhapšeno pet osoba, od kojih su četvorica identifikovani kao državljani Srbije (foto ilustracija)
 

Imam Camić obratio se jutros u 3.40 časova službenicima u bijeljiniskoj policijskoj stanici i prijavio vređanje vernika u dvorištu Atik džamije. Policajci su izašli na teren i zatekli četiri državljanina Srbije. Oni su lišeni slobode u 11.30 časova, prema nalogu dežurnog tužioca.

Uhapšeni su S.S. (20), G.Ž. (19), U.L. (19) i A.R. (19), sva četvorica iz Beograda, rekao je Srni dežurni operativni u Centru javne bezbednosti (CJB) Bijeljina. Peti akter ovog događaja je maloletna osoba iz Bijeljine, prenosi Anadolija.

Tužilac je dao i nalog za podnošnje izještaja protiv ovih lica o počinjenom krivičnom delu povrede slobode vere i vršenja verskih obreda u vezi sa krivičnim delom izazivanja nacionalne, rasne i verske maržnje, razdora i netrpeljivosti.


Uhapšenima je određen jednodnevni pritvor, a posle će biti podnete odgovarajuće prijave.


- Ovakav napad u ramazanu teško nam pada. Naravno da nas vređa kada neko uvredi naše vrednosti, a Atik džamija to svakako jeste - rekao je Camić.


Imam je kazao da su prisutni "na civilizovan način" udaljili ove osobe iz džamije, a zatim pozvali policiju, koja je počinitelje ubrzo pronašla. On je istakao da ne smatra da iza mladića "neko politički stoji, ali da je ovo odraz opšte atmosfere u Republici Srpskoj, koju karakterišu zapaljive izjave visokih zvaničnika".


Atik džamija i ranije je bila na meti vandala.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 30.07.2012. 21:02
bravo da znaju da nisu dobrodosli !
Utorak 31.07.2012. 06:49
Sve manje tolerancije, sve više primitivaca.
Ponedeljak 30.07.2012. 22:57
Koliko god pokušavao da nađem opravdanje, ne ide... Ne vidim svrhu ovakvog čina? Momci pohapšeni a mudžahedini razljućeni? Znači sad može, "opušteno" da se očekuje neki eksploziv ispred Crkve negde u Republici Srpskoj??
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online