Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 30.07.2012.
12:44
Beta A

Delo: Dačić nema rezervnih opcija

Slovenački list Delo u tekstu od ponedeljka ocenjuje da premijer Srbije Ivica Dačić u datom odnosu političkih snaga nema rezervne opcije i da sada omiljeni koalicioni pratner može da bude predstavljen kao glavni krivac ako nova Vlade Srbije ne postigne brzo neki opipljiv uspeh.

Slovenci misle da bi Ivica Dačić mogao da bude glavni krivac ako Valda Srbije ne ostvari opipljive rezultate
 

"Omiljena nevesta se može preko noći pretvoriti u grešnog jarca", piše "Delo" i navodi da je Dačić okrenuo leđa bivšem koalicionom partneru Demokratskoj stranci, što može da mu nanese štetu kod birača.


"Dačić je svestan da je taoc vlastite vlade i kao takav se kladi na status narodnog premijera, što može uroditi plodom ako mu koalicioni partneri dopuste da štapom uspostavi socijalnu pravdu", dodaje "Delo".


List pored ostalog navodi da "iako je spoljna zaduženost još ispod evropskog proseka, ona prevazilazi mogućnosti Srbije da plaća iznad granice, održive za državu", tako da je u igri i dalje "srpska repriza grčkog scenarija, koja se može otrgnuti kontroli ako međunarodna zajednica Srbiji zavrne slavinu umesto da joj pomogne sa finansijskim injekcijama".


"U tom smislu, Srbija sa Dačićem na čelu ostaje talac Kosova", dodaje "Delo", podsećajući da su se premijer i ministri zakleli da će biti odani očuvanju Kosova unutar granica Srbije".


List se na kraju komentara pita kako će Dačić "zadovoljiti Brisel i SAD, koji od Beograda zahtevaju uklanjanje paralelnih struktura vlasti na Kosovu", i potom nudi odgovor: "Možda sa novom političkom kupovinom".

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 30.07.2012. 13:20
He...he...ovi su "ispustili" samo jednu cinjenicu: I Rusija, npr, ili Kina, imaju "nesto" para, a cijena njihovih para je DALEEEEEEKO jeftinija od briselskih...Sve u svemu, jos jedna u nizu sto puta ponovljenih lazi koje pretenduju da postanu istina...Od "zmajceka" nista novo, nikad nisu ni mislili svojom glavom....
Ponedeljak 30.07.2012. 17:51
stvar je prosta sve sto je dobro za sloveniju nije dobro za srbiju , znaci sve sto je dobro za srbiju nije dobro za sloveniju iz toga sledi jednakost da sve sto je loshe za eu dobro za srbiju i obratno sve sto je dobro za eu za srbiju nije dobro - indirektna proporcija , a prikacili su nas na taj blady euput jedino da nas ekonomski uniste i budemo veciti duznici ,koji cemo jednog dana te dugove otplatiti tako sto ce neka dileja dati teritorije... teorija zavere ? poglejte grcka kako prolazi a clanica natoa i eu ...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online