Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Sreda 14.03.2012.
14:12
RTS A

Skoplje: Šestoro ljudi ubilo Albanca

Makedonski Albanac Agim T. (31) iz mesta Rašče, u blizini Skoplja, preminuo je od posledica ranjavanja kada ga je napala grupa od šest osoba i nanela mu prostrelne rane.

Mesto na kojem je pronađen automobil napadača

Incident se dogodio na putu Rašče-Raduša, a kako prenosi agencija Makfaks, jedno od dva vozila sa kojim su napadači pobegli pronađeno je u jezeru koje se nalazi u blizini granice sa Kosovom i Metohijom.

Prema navodima policije, Agima T, koji je vlasnik menjačnice u mestu Rašče, na 20 kilometara od Skoplja, napala je grupa od šest osoba, koji su na njega pucali iz automatske puške. Agim T. bio je u svojim kolima, koja su izrešetana.

Incidenata je sinoć bilo i u drugim delovima Makedonije. Nekoliko mladića iz sela Velešta, naseljenog Albancima, kamenovalo je autobus privatne kompanije iz sela Vevčani. Polomljena su stakla na autobusu, ali niko od putnika nije povređen. Incident se dogodio u utorak, kada je pored sela prolazio autobus na liniji Vevčani-Struga.

Ovo je prvi ozbiljniji incident u tom delu Makedonije, pošto je jedna od maski na karnevalu u Vevčanima krajem januara izazvala revolt albanskog stanovništva. Na karnevalu je, naime, jedna maska na satiričan način prikazivala kuran i muslimane.

Fudbalska federacija Makedonije je u međuvremenu odlučila da otkaže današnji derbi domaće fudbalske lige između Škendije iz Tetova i Vardara iz Skoplja pošto nije prihvaćen njen predlog da se meč igra na neutralnom terenu. Navijačka grupa Škendije "Balisti" u saopštenju je navela da zabrana da se igra u Tetovu nije zbog bezbednosti već da bi se taj klub "uništio".

"Balisti" su ranije preko Fejsbuka zapretili da će biti incidenata na utakmici, ukoliko policija ne oslobodi iz pritvora dvojicu njihovih pripadnika, od kojih je jedan vođa, koji su privedeni zbog napada na policajca u centru Tetova.

U Skoplju je u utorak boravio generalni sekretar OEBS-a Lamberto Zanijer, koji se sastao sa predstavnicima vlasti i opozicije. On je osudio međuetničke incidente koji su se događali proteklih dana i zatražio da se problemi reše kroz transparentnu, nezavisnu i detaljnu istragu, jer, ukoliko ostanu nerešeni, to može negativno uticati na zajednički život u zemlji.

"Svakako da smo zabrinuti zbog serije incidenata. Razgovarali smo o tome. Mislim da je dobro što se reagovalo brzo da bi se omogućilo odvijanje istrage, i to je posebno važno. Ali, isto tako je važno da se radi dugoročno", naglasio je Zanijer.

POVEZANE VESTI

Sreda 14.03.2012. 14:25
Stiže proleće. Šiptari sve svoje planove počinju sa realizaciom u martu. A i u Montenegru treba da razmišljaju kad se počne približavati mart mesec.
Sreda 14.03.2012. 14:36
Kocka je bacena..
Sreda 14.03.2012. 14:57
Siptari siptara ubili. Samo tako dalje.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online