Četvrtak 9. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Subota 28.01.2012.
13:40 >> 18:51h
Index.hr A

Navijači napali Srbe u Splitu i Vukovaru

Predstavnici Srba u Splitu sinoć su bili meta lokalnih huligana. Jedan od Srba dobio je udarac u glavu, dok su prostorije udruženja demolirane. Na području Vukovara, u kome je meč između rukometnih reprezentacija Srbije i Hrvatske pratio veliki broj hrvatskih navijača iz cele zemlje, zabeleženo je više incidenata među kojima i dva napada na Srbe.

Foto: Ilustracija

Grupa razočaranih navijača hrvatske rukometne reprezentacije napala je sinoć u Splitu Srbe, koji su se okupili u svom prostoru na Maružuranićevom šetalištu da slave Svetog Savu, najvećeg srpskog sveca.

Do napada je došlo posle poraza Hrvata u Beogradu.

"Dobiše vaši", rekao je jedan od napadača, odmah sa ulaza. Bio je u društvu trojice huligana, svi maskirani kapuljačama. Pretpostavlja se da se radi o lokalnoj ekipi iz kraja. Prvi im se na udaru našao Predrag B., koji je preneo svoje utiske.

"Možda i nisu bili besni na Srbe, možda im je zasmetalo što su izgubili na kladionici", kaže Predrag. Dobio je udarac u glavu, pokušali su da ga izudaraju i rukama i nogama, ali se na kraju, uz pomoć dvojice svojih kolega, izvukao bez težih povreda i nije ni tražio lekarsku pomoć.

Isfrustrirani zbog poraza u Beogradu, napadači su uleteli u prostor zajednice splitskih Srba pa su porazbijali sve što im se našlo na putu. Računar, printer, monitor i slično.

Portal Index je dobio izjave od Miroslava Jovičića, starog predsednika Veća srpske nacionalne manjine u Splitu.

"Pre svega treba reći da osuđujem svaki vandalizam, i onaj u Srbiji, i ovaj u Splitu. Ovo što se sinoć kod nas dogodilo, bio je organizovani napad, a ne izolovani huliganski incident", kaže Jovičić.

U Vukovaru napad na slavljenike i SDSS

Vukovarska policija je sinoć i jutros imala pune ruke posla zbog divljanja huligana sa kojim se povezuje pet incidenata, među kojima dva napada na Srbe.

Sinoć nakon utakmice je grupa huligana sa šalovima na glavama u vukovarskoj Ulici tri ruže prvo na parkiralištu demolirala četiri automobila vukovarskih registracija, nakon čega je ušla u dvorište kafića u kome je lokalna srpska porodica proslavljala punoletstvo sina. Vandali su porazbijali stakla na kući u kojoj je kafić, pri čemu su lakše povredili jednog 32-godišnjaka.

Danas oko 12 časova nepoznati počinilac je bacao kamenje na zgradu Samostalne demokratske srpske stranke u Vukovaru pri čemu je nastalo pet manjih i jedno veće udubljenje na fasadi. Na zgradi je nastala materijalna šteta od nekoliko stotina kuna.

Vukovarski policija traga za počiniocima.

POVEZANE VESTI

Subota 28.01.2012. 14:17
Uh jbt pa ovo je nesto novo,otkud sad da tako kulturni i vaspitani da napadaju Srbe,neverujem
Subota 28.01.2012. 15:02
A, niko ne spominje Hrvate napadnute u Srbiji?????
Subota 28.01.2012. 16:22
Ne cini drugom ono sto ne zelis tebi da se desi...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online