Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 18.01.2012.
15:30
Novi magazin A

Pusić: Srbija ne treba da stane zbog KiM

Ministarka spoljnih i evropskih poslova Hrvatske Vesna Pusić izjavila je da Srbija ne treba da stane zbog Kosova i pružila uveravanja da Hrvatska neće blokirati put Srbije ka Evropskoj uniji.

U intervjuu za sutrašnji broj Novog magazina, ona je rekla da je nezavisno Kosovo "jedna činjenica" i da su ga priznale 22 od 27 članica EU.

Nećemo blokirati put Srbije ka EU: Vesna Pusić

"To nije niti lako niti jednostavno, ali mislim da neke stvari koje su političke činjenice, kao takve treba prepoznati. Što se Srbije tiče, volela bih da se nađe neki način na koji ona s tim može da živi i na unutrasnjem i na spoljnom planu", istakla je hrvatska
ministarka.

Prema njenom mišljenju, generacije i ljudi koji sada vode politiku u Srbiji nisu odgovorni za politiku koju je Milošević vodio prema Kosovu.

"Ali se pokazuje da ti ne možeš pobeći od loše politike koja je vođena i gotovo uvek je pravilo da neki drugi snose posledice loše politike prethodnika", dodala je Pusićeva.

Ona je za Novi magazin rekla i da Hrvatska neće blokirati put Srbije u EU.

"Moramo da bilateralno rešavamo probleme koje imamo, a ako postoji neka svest iz celog ovog procesa, to je da je prednost imati komšije koji funkcionišu po istim pravilima i sličnim zakonima kao i ti", navela je hrvatska ministarka.

Povlačenje tužbi za genoicid, po rečima Vesne Pusić, može se staviti na dnevni red ako su Srbija i Hrvatska u stanju da međudržavnim dogovorom reše pitanja optuženih za ratne zločine, nestalih i opljačkane imovine. Ako to nisu u stanju, dodala je, onda se ne može ni razgovarati o toj mogućnosti.

POVEZANE VESTI

Sreda 18.01.2012. 18:12
Kako jedna zemlja koja se borila do zadnjeg pedlja " njene " teritorije, priznaje drzavu separatistima susjedne drzave ? I to naziva cinjenicnim stanjem !? Srbi u Hrvatskoj nisu imali ta prava, koja ista ta prvava odobrava Hrvatska siptarima u Srbiji !? Dali neko iz vlade Srbije moze da postavi slicno pitanje gospdji Pusic !?
Sreda 18.01.2012. 18:13
ne uzimaj fukso jedna Slobodana u usta ta zvaljava. Vodio je takvu politiku da bi koliko toliko zastitio narod dole u pokrajni. Nije dao amrickim pederima Kosovo tek tako, I pobedio je NATO 99, dobio je rezoluciju 1244 po kome kosovo ostaje u sastavu jugoslavije odnosno Srbije, i posle je to sve izdajnicka vlast upropastila sto je rezultiralo proglasenjem ne zavisnosti Kosova. I ovi normalno sad sve svaljuju na Slobu. Pa ja najlakse je sad udraiti na mrtvog coveka, mamu li vam izdajnicku.
Nedelja 12.02.2012. 23:26
Обратите пажњу. Само их једно жуља. Тужба за геноцид. НАЈРАДИЈЕ БИ ДА ТО УЗАЈАМНО ПРЕБИЈЕМО И ПУИ ПИКЕ ВИШЕ НЕ ВАЖИ! Е неће моћи! За Јасеновац нема опроштаја! Ни данас, ни сутра, ни во веки веков! Да се бар један ваш политичар нађе паметан па да каже: извините страшно је било то...можете ли да опростите? Ни један!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online