Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 12.01.2012.
20:51
Beta A

Najavljen skup protiv ulaska Hrvatske u EU

Grupa vanparlamentarnih stranaka i udruženja koja se protive ulasku u Evropsku uniju najavila je da će 14. januara organizovati skup "Za Hrvatsku - NE u EU" na kojem će izneti razloge zbog kojih Hrvatska ne bi trebalo da pristupi Evropskoj uniji i zbog kojih građani treba da glasaju protiv toga na referendumu.

Skup će se održati na glavnom zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića, rekao je predstavnik grupacije "Vijeće za Hrvatsku-NE u EU" Gordan Masnjak, prenosi agencija Hina.

Grupa vanparlamentarnih stranaka i udruženja koja se protive ulasku u Evropsku uniju najavila je da će 14. januara organizovati skup "Za Hrvatsku - NE u EU"
 

Na skupu će biti objašnjeno zašto pozivaju građane da na referendumu o pristupanju Hrvatske Uniji zaokruže "protiv", a deliće se i informativni materijali.

Referendum o ulasku Hrvatske u EU održava se 22. januara.

Na skupu će se deliti i promotivni letak pod nazivom "Iz Jugoslavije u Evroslaviju?", rekao je Marijan Bošnjak iz "Jedino Hrvatske".

Izradu letka finansirala je grupa poslanika u Evropskom parlamentu, na čelu s britanskim poslanikom Najdželom Feridžom, a u njemu se iznose razlozi zbog kojih Hrvatska ne bi trebalo da pristupi Evropskoj uniji, rekao je Bošnjak, dodajući da ti poslanici poručuju Hrvatskoj da ne ulazi u organizaciju 'koja se klima' i koja bi se
mogla raspasti.

"Bolje nova Juga nego podstanarstvo u EU"

Tražili su da im se čuje glas u nacionalnim medijima ali su odbijeni.

Predsednik Akcije za bolju Hrvatsku Željko Sačić istakao je da je i u drugim državama sastavni deo demokratske procedure iznošenje stanovišta protiv EU, te je ocenio da hrvatski političari zbog svoje nesposobnosti "beže pod skute briselske birokratije".

Predstavnici grupe osudili su hrvatski pristup EU ocenjujući ga izdajom i gubitkom nacionalnog suvereniteta.

"Vijeće za Hrvatsku - NE u EU" okuplja vanparlamentarne političke stranke, udruženja i pojedince koji se protive ulasku Hrvatske u EU, a deluju sa zajedničkim ciljem referendumskog odbacivanja ugovora o pridruživanju Hrvatske Evropskoj uniji.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 12.01.2012. 21:09
Najavljen skup protiv ulaska Hrvatske u EU..a zastooo....pa vi ste ista g..na!
Četvrtak 12.01.2012. 22:00
nemojte tako drugovi hrvati... tamo samo na vas čekaju... a i nije fer da vi ne uđete a da nas NE DAJ BOŽE uguraju u to zlo...
Četvrtak 12.01.2012. 21:28
био бих нечовек да им не пожелим успех тог скупа,али за сваки случај поручујем хрватићима да ако ипак уђу у ЕУ буду против нас и да не попуштају ни за живу главу.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online