Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Četvrtak 05.01.2012.
18:56
Vestionline A

Milanović: Sudbina tužbe za genocid zavisi od Srbije

Premijer Hrvatske Zoran Milanović izjavio je danas da dalji razgovori o sudbini hrvatske tužbe za genocid zavisi o ispunjenju zahteva koji su u njoj navedeni.

"U tužbi su neki zahtevu koje Hrvatska postavlja. O ispunjenju tih zahteva od naših danas partnera iz Beograda zavisi svaki dalji razgovor o sudbini tužbe", rekao je Milanović novinarima na tradicionanom božićnom prijemu Srpskog narodnog veća.

Hrvatski i srpski odnosi mogu da napreduju: Zoran Milanović

On je ocenio da su srpsko-hrvatski odnosi trenutno solidni, ali sa velikim prostorom za napredak u obostranom interesu.

"Bio je rat pre 20 godina, bili smo napadnuti. Srbija je prostor gde se govori sličnim, uzajamno razumljivim jezikom, i postoji značajan prostor za hrvatske firme. To je naš interes bez velike patetike i emocija - susedi, partneri, možemo raditi, poštovati se i ništa više od toga ne treba. Ako to postignemo, to je velika stvar", istakao je Milanović.

Odgovarajući na pitanje o srpsko-hrvatskim odnosima, predsednik Hrvatske Ivo Josipović rekao je da je u poslednje dve godine napravljen veliki korak napred, ali da ima još otvorenih, važnih pitanja.

"Mislim da je došao trenutak da ih odlučno rešavamo", naglasio je Josipović i dodao da prvenstveno misli na pitanja nestalih, otetog kulturnog blaga, sukcesije i granice.

To su ozbiljna pitanja, ali kad su ljudi dobre volje, mogu naći komprimis i rešenja koja su dobra i prihvatljiva i za jednu i za drugu stranu, poručio je hrvatski predsednik i podsetio da je glavni posao na vladama dve zemlje.

Na pitanje o mogućnosti povlačenja tužbi za genocid, Josipović je rekao da treba proceniti može li se uspeti u sporu, mogu li se interesi ostvariti bolje i lakše tužbom ili bez nje, te nakon toga doneti odluku.

Dodao je i da je važno da se u javnosti, kako je rekao, ne pothranjuju nerealna očekivanja od tužbe, posebno kada je reč o nakadi ratne štete.

Četvrtak 05.01.2012. 19:40
HRVATSKA NIJE BILA NAPADNUTA OD STRANE SRBIJE NEGO SU SRBI U HRVATSKOJ BRANILI SVOJA OGNJISTA BORECI SE PROTIV USTASKIH UNUKA KOJI SU SILOM ZELELI DA STVORE ETNICKI CISTU DRZAVU.SRBIJA OD KONTRATUZBE NESME ODUSTATI IZ VISE RAZLOGA:1.AKCIJA OLUJA JE U EVROPI PROGLASENA ZLOCINACKIM PODUHVATOM.2.U SRBIJI TRENUTNO ZIVI VISE OD POLA MILIONA IZBEGLICA IZ HRVATSKE CIJA JE IMOVINA OTETA.3.NAD CIVILNIM STANOVNISTVOM SRPSKE NACIONALNOSTI U HRVATSKOJ POCINJENI SU STRASNI ZLOCINI.
Četvrtak 05.01.2012. 19:08
srBska tuzba nikako ne BI SMELA da se povuCE !!!! do kraja ...
Četvrtak 05.01.2012. 20:56
Najgori su ovi srbi sto se dokazuju da su veliki hrvati,ali ime i prezime mu sve govori ko je i sta je i od koga potice.Milanovicu bre treba da si ponosan sto si srpskog porekla.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online