Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 21.11.2011.
17:15
Beta A

Podignuta optužnica protiv Paravinje

Županijsko državno tužilaštvo u Šibeniku podiglo je danas, nakon završetka istrage, optužnicu protiv vozača kamiona Dragana Paravinje zbog ubistva i pokušaja silovanja maloletne Antonije Bilić.

Paravinja (42) je optužen i za pokušaj silovanja autostoperke u junu 2010. na području Omiša, objavilo je Državno tužilaštvo Hrvatske na svojim interent stranicama.

Dragan Paravinja je optužen zbog ubistva i pokušaja silovanja maloletne Antonije Bilić i za pokušaj silovanja autostoperke

Optužnica je podignuta pred Županijskim sudom u Šibeniku uz predlog
da se okrivljenom produži pritvor. Okrivljenom se stavlja na teret da je 7. juna 2011. oko 10 sati, na putu Split-Drniš kod mosta na reci Čikola primio u kamion maloletnu Antoniju Bilić koja je stopirala. Paravinja se tereti da je potom vozeći prema Splitu zaustavio kamion "u nameri da sa maloletnicom protiv njene volje upotrebom sile ostvari polni odnos, a kako u tome nije uspeo usmrtio je kako bi onemogućio otkrivanje tog nedela". Potom se odvezao do područja jezera Brljan na reci Krki i bacio njeno telo preko ograde u reku, navelo je tužilaštvo.

Paravinja je takođe optužen i da je 28. juna 2010. na području Omiša u tegljač kojim je upravljao primio autostoperku (1986) i pokušao da je siluje. U toj nameri nije uspeo, ali je, uprkos pretnjama i upotrebljenoj sili, ostavio kod Šestanovca. Nestala 17-godišnjakinja Antonija Bilić poslednji put je viđena 7. juna dok je stopirala preko reke Čikole i to kako ulazi u kamion kojim je upravljao Dragan Paravinja, državljanin Srbije i Hrvatske. U njegovom kamionu pronađeni su tragovi krvi nestale devojke.

Priznao, pa porekao

Paravinja je prvo policiji u BiH, gde je pobegao iz Hrvatske, priznao, a potom povukao priznanje da je ubio Antoniju, tvrdeći da je iskaz iznuđen batinama.

Pročitajte i ovo:

* Porodica Antonije Bilić sumnja u policiju

U prvom pojavljivanju pred istražnim sudijom u Šibeniku Paravinja je tvrdio da nije ubio Antoniju Bilić i da ne zna gde je ona. On je takođe rekao da su pronađeni dokazi koji ga povezuju s njenim nestankom podmetnuti, te da je pod pritiskom izmislio izjavu koju je dao banjalučkim policajcima, kao i priznanje za pokušaj silovanja žene u Sokolcu. Zbog tog krivičnog dela nepravosnažno je osuđen na dve godine i deset meseci zatvora, a iz BiH je privremeno izručen Hrvatskoj do okončanja postupka u slučaju Antonije Bilić čije telo još nije pronađeno.

On je i u Srbiji osuđen na četiri i po godina zatvora zbog silovanja i pokušaja silovanja.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 21.11.2011. 19:43
Kako su mogli da podignu optuznicu da je ubio Antoniju a telo vec skoro pola godine nije pronadjeno? Cak ni ti tragovi krvi nisu dovoljan dokaz da je ubio,mada verovatno jeste ali optuznica treba da se temelji na cvrstim dokazima. U svakom slucaju zao mi je devojke i njene porodice,a svi ostali neka nauce iz tog primera da ne treba stopirati,ali sta ces,hrvatska ukinula autobuse.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online