Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Petak 11.11.2011.
13:44
Beta A

Mladić se oporavlja od upale pluća

Optuženi Ratko Mladić koji zbog bolesti nije došao u sudnicu Tribunala u Hagu, još se oporavlja od upale pluća, navodi predstavnica suda Nerma Jelačić.

Čeka na pregled lekara iz Srbije: Ratko Mladić
 

Podsećajući na "izveštaje da je Ratko Mladić bio u bolnici zbog lečenja od upale pluća" početkom oktobra, Jelačićeva je naznačila da se "on od tada vratio u pritvor" i da njegovo stanje "napreduje, ali da se još oporavlja".
 

Mladić "dobija terapiju za različite bolesti, od kojih su mnoge od pre njegovog prebacivanja u Tribuna", precizirala je predstavnica suda.
 

Ona je izjavila da se Mladić juče "odrekao prava da prisustvuje raspravi, zato što se nije osećao dovoljno dobro". Pregled koji su potom obavili lekari u pritvoru potvrdio je da je optuženi "zaista" suviše bolestan za prisustvo u sudnici.

Lekari iz Srbije stižu u Tribunal


Pet lekara iz Srbije će sa lekarima iz Tribunala u Hagu iduće sedmice proceniti zdravstveno stanje optuženika Ratka Mladića, rekao je ministar zdravlja Srbije Zoran Stanković.
 

Stanković očekuje da će lekari iz Srbije biti aktivno uključeni u odluku o daljem toku lečenja i terapiji Mladića.
 

"Nakon odlaska Mladića u Hag, njegov advokatski tim je zahtevao da se pošalje ekipa lekara iz Srbije da obavi uvid u njegovo zdravstveno stanje. Komitet Vlade Srbije za saradnju sa Haškim tribunalom je u komunikaciji sa Tribunalom odlučio da se uputi ekipa od pet lekara iz Srbije koji će sa lekarima iz Haga odlučiti o daljem toku lečenja i terapiji", rekao je Stanković.


Mladić je, po izjavi Jelačićeve, preksinoć dao pisani pristanak da pretresnom veću budu dostavljene sve informacije o njegovom zdravstvenom stanju. Ona je, istovremeno, negirala da je Mladić to ranije dozvoljavao.
 

"Njegov zdravstveni dosije predat je pretresnom veću, što će sudijama omogućiti da se upoznaju sa Mladićevim stanjem i da utvrde da li je potrebno preduzeti dalje mere", piše u izjavi predstavnice suda.
 

Predsedavajući sudija Alfons Ori nagovestio je, tokom jučerašnje statusne konferencije, da će veće zatražiti da podrobnim specijalističkim pregledom bude u potpunosti utvrđeno Mladićevo zdravstveno stanje.
 

Jelačićeva je ponovila da Mladić, kao i svi drugi pritvorenici, ima najbolju raspoloživu medicinsku negu u Holandiji.

POVEZANE VESTI

Petak 11.11.2011. 14:26
Hvala ti što danas sjedim u toploj kući sa živom i zdravom porodicom. Neću te zaboraviti dok sam živ.
Subota 12.11.2011. 01:59
Generale, svaki dan se pomolim gospodu Bogu za tvoje dobro zdravlje. Da mogu dao bih deo moga a za tvoje zdravlje!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online