Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Nedelja 25.09.2011.
13:10
J. Arsenović - Vesti A

Klinton tvorac Srebrenice!

"Hakija Meholjić, odbornik iz Srebrenice, izjavio je novinama u jesen '93. kako mu je u septembru te godine Izetbegović rekao da mu je Klinton predložio (u aprilu '93) da se srpske snage spuste u Srebrenicu, izvrše pokolj 5.000 ljudi, i da na osnovu toga pokolja dođe do intervencije (NATO).

Setićete se da je u aprilu te godine francusko ministarstvo inostranih poslova dalo zvanično saopštenje kako smo ušli u Srebrenicu i kako krv teče ulicama. Ja sam imao muke da zaustavim naše snage i da im objasnim zašto to radim, ali one su me poslušale, ali Francuzi to nisu znali, već su mislili da je na delu scenarijo koji pominje Mehojić...".
 

Ovaj citat je deo pisama koje je bivši predsednik Republike Srpske Radovan Karadžić namenio Jovanu Zametici, svom nekadašnjem savetniku i portparolu, i nalazila su se u torbi koja je pronađena u trenutku hapšenja haškog optuženika, u Beogradu 23. jula 2008. Tada su mediji objavili da su kod Karadžića nađeni laptop i brojne diskete, a poslednji broj sarajevskog lista "Dani" objavljuje prvi put i deo njihovog sadržaja.

Zanimljivo je da iz delova koje je objavio ovaj muslimanski list nema ništa što je sa stanovišta optužnice za ratne zločine pred Haškim tribunalom kompromitujuće za Karadžića.

Kao haški optuženik u begu, u pismima Zametici iz 2001. godine, Karadžić analizira trenutna politička zbivanja na relaciji međunarodna zajednica - bivša Jugoslavija.

"Ideja o cepanju RS i priključenju istočnog dela Jugoslaviji je neprihvatljiva i može se izbeći. Naš najveći problem je što Zapad muslimanima ne da ništa, a posebno državu, i što od nas i Hrvata očekuje da ih 'razblažimo' u zajedničkoj državi. Svi mi, uključujući i muslimane, žrtve smo ovog zapadnog stava prema muslimanima".

On se osvrće i na promenu politike prema Balkanu koju očekuje od republikanske administracije u Vašingtonu i na metaforičan način objašnjava kako je doživeo Bila Klintona.

"Kada sam video da je Klinton proveo osam godina u Beloj kući ubeđujući psa Badija i mačka Socksa da žive u istoj kutiji, jasnije mi je šta je nas snašlo, mada bi nam njegov pristup Bliskom istoku više odgovarao - razdvajanje u miru."

Iz pisama se može zaključiti da se u tim trenucima on nalazi u Republici Srpskoj, a da izbegava Crnu Goru, odakle je poreklom.

"Ja se samo primičem, ali ne ulazim u tu 'takođe svoju zemlju'. Ne znam kako bi se vlast ponašala. Đukanović se nije zaletao na mene i verujem da ima časti, ali neću da probam, niti da njih dovodim u teškoće. Kad neko od mojih treba da me vidi, može da pređe granicu", poverava se Karadžić Zametici.
 

Od Novog zaveta do bikinija


List "Dani" pišu da su istražni organi Srbije, osim disketa i laptopa, u torbi između ostalog pronašli i notne sveske sa muzičkim kompozicijama, Novi zavet, knjige "Fontana mladosti" i "Ruke koje leče", ali i prospekt "Bikini sezona - bez celulita"!
Neke diskete pod nazivom "Sarajevo" i "Toholj 1" i "Toholj 2" i "Toholj 3" nisu mogle da se otvore. Pored ratnog ministra informisanja RS Miroslava Toholja, Karadžić kao sebi najbliže ljude koji ga razumeju i koji se bore za istu stvar navodi Kostu Čavoškog, Smilju Avramov, Rajka Petrova Noga, Branu Crnčevića i Momu Kapora.


Koštunica jedina nada


Te 2001. Karadžić je smatrao da je za srpski narod "jedina nada Koštunica i oni koje on može okupiti oko sebe":


"Nije mi jasno šta će Evropa Srbiji ako Srbija izgubi dostojanstvo, i šta će Evropi Srbija bez dostojanstva. Da li iko u Evropi vodi o tome računa, kad već u Srbiji mnogi ne vide?", jadao se Zametici.

POVEZANE VESTI

Nedelja 25.09.2011. 14:00
,,Заклела се земља"...све полако долази на своје! И муслиманима је доста лажи од њихових вођа па ће и они сами напокон проговорити о ономе што знају.Силајџић,Ганић и комп. су потрошени и сада када не требају никоме,могу се надати тихој "ликвидацији",и политичкој и животној.Западу не требају сведоци њихових недела!
Petak 30.09.2011. 00:26
Srbi rodoljubi moji Srbi vi ste grdno prevareni od Srpske sluzbe DB i Ruske vojne bezbednosne sluzbe.. pa ljudi moji Naser Oric covek DB-jac je ubijao Srbe ..zene i decu po nalogu Srpske Sluzbe sigurnosti da bi Karadjacic imao alibi da napadne Srebrenicu i Alija Izetbegovic njegova cerka i sin Bakir Izetbegovic su u sluzbi Srpske Drzavne bezbednosti i agenti su nase sluzbe..i dalje je veoma opasno za srpski narod na obe strane granice u Bosni ...Sve je ovo maslo bolesnih umova poput Cosica, Milosevica, Nikolica, Vucica, Koste Cavoškog, Brane Crncevica, Seselja itd pod okriljem DB-a
Petak 30.09.2011. 00:32
DB-jac Naser Oric (inace telohranitelj Milosevica koji je ubijajo po Milosevicevihm nalozima i nalozimqa DB-a)) je ubacen u Srebrenici sa posebnom misijom da Srebrenicu minira iznutra i da je pripremi da udje pod noz cetnicima.........tu je pom ogao i Alija Izetbegovic jer je DB od njega trazio da srebrenicu pusti pod srpski noz
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online