Nedelja 12. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Utorak 20.09.2011.
23:27
Srna A

Albanska mafija finansirala Mesića?

Albanski kriminalci iz Hrvatske i inostranstva finansirali su 2000. godine prvu predsedničku kampanju Stjepana Mesića, tvrdi albanski preduzetnik Anton Kačinari.

Kačinari je kao svedok na suđenju u Zagrebu publicisti Darku Petričiću, koga je Mesić tužio zbog klevete, rekao da je albanske kriminalce koji su finansirali Mesića predvodio Kristo Đerđaj koji, kako je naveo, stoji iza pljački zlatara i niza drugih krivičnih dela.

Kampanju mu, navodno, finansirali albanski mafijaši: Stjepan Mesić

"Mesić je bio blizak sa sumnjivim zagrebačkim preduzetnicima albanske nacionalnosti, koji su bili povezani sa Hrvojem Petračem", rekao je Kačinari i dodao da je bivši hrvatski predsjednik bio povezan i sa Albancima iz Poreča.

Kačinari je pred Opštinskim krivičnim sudom u Zagrebu pomenuo i Amira Muharemija za koga kaže da je kao hrvatski diplomata bio protjeran iz SAD, nakon čega ga je Mesić postavio za šefa svoje kancelarije. U iskazu je ukazao i na Mesićevu vezu sa kratkotrajnim predsednikom samoproklamovane republike Kosova Bedžetom Pacolijem.

Prema njegovim rečima, u Mesićevoj kampanji 2000. godine u početku nije bilo ni za kafu, a onda je odjednom bila velika količina novca. Penzionisani policijski službenik Salih Fazlić pomenuo je bliskost bivšeg predsednika s Osmanom Muftićem, puncem sadašnjeg ministra unutrašnjih poslova Hrvatske Tomislava Karamarka.

Petričić je pozvao i Sretena Jocića zvanog Joca Amsterdam da se pojavi u svojstvu svedoka da bi potvrdio da je Mesić šurovao sa mafijašima, koji su plaćali njegove kampanje. Jocić je ispitan u Beogradu i u iskazu je naveo da ne poznaje ni Mesića ni Petričića, niti da mu je jasno zašto je pozvan da svedoči.

Mesić je tužio Petričića zbog izjava na Hrvatskoj televiziji i Radiju 101 da je albanska mafija finansirala Mesićeve izborne kampanje, da je Mesić zbog toga eksponent albanskog lobija i da odgovara tajkunima, pa je jedna od tri najbogatije osobe u Hrvatskoj.

Suđenje će biti nastavljeno 25. oktobra kada bi iskaz trebalo da da nekadašnji predsednik Hrvatske.

POVEZANE VESTI

Utorak 20.09.2011. 23:34
Vrlo moguce, siptari nisu sposobni da imaju i odrzavaju drzavu i ekonomiju ali su zato majstori podmazivanja stranih drzavnika, predsednika, kongresmena...
Utorak 20.09.2011. 23:37
Slicni se traze!
Sreda 21.09.2011. 01:25
mesić šiptarče smrdljivo......
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online