Nedelja 12. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Subota 09.07.2011.
13:28
P. Arsić - Vesti A

Tadića poslanici dočekali na nož

Poseta Borisa Tadića Sarajevu, koja je za cilj imala promociju dobrosusedskih odnosa, među bošnjačkim političarima u BiH tumači se kao "Tadićev potez iznuđen spoljnim pritiscima". Srpski predsednik, saznaju "Vesti", nije bio pošteđen ni neprijatnih lekcija o "agresiji i srpskoj mitomaniji".

NEPRIJATNA LEKCIJA: Tadić sa bosanskim parlamentarcima
 

Među mišljenjima brojnih bošnjačkih političara i lidera sa kojima smo kontaktirali dan nakon Tadićeve posete Sarajevu, nismo uspeli izdvojiti nijedno afirmativno po predsednika Srbije. Uglavnom, svi odreda smatraju da je Tadić došao u Sarajevo, te ponovio poruku o nepromenljivosti granica BiH i nemešanju Srbije u unutrašnje stvari suseda isključivo pod pritiskom međunarodne zajednice.


Učesnici sastanka srpskog predsednika sa članovima kolegijuma Predstavničkog i Doma naroda parlamenta BiH ispričali su nam da Tadić nije bio pošteđen ni neugodnosti.

Bosnu želi da vidi u NATO


Predsednik Srbije Boris Tadić, saznajemo u SDP-u, nedavno se u Atini sreo sa liderom ove partije Zlatkom Lagumdžijom i tom prilikom se pohvalio kako je "liderima iz RS na sastanku u Banjaluci jasno rekao da je najviši interes Srbije da BiH uđe u NATO".

- Sastanak je otvorio Ognjen Tadić, predsedavajući Doma naroda, koji je održao kratak kurtoazni govor. Nakon njega, obratio se predsedavajući Predstavničkog doma parlamenta BiH Denis Bećirović iz SDP-a koji je predsedniku Srbije počeo da priča o "mitovima o nebeskom narodu koji su doveli do jama, zločina i genocida", o "srpskoj agresiji na BiH" itd. Atmosfera je bila jako mučna, čak toliko da se na licima Sulejmana Tihića, Dragana Čovića i Bože Ljubića videlo da im je neugodno - ispričalo nam je više učesnika ovog sastanka.
 

Oni dodaju da su obraćanja ostalih učesnika sastanka, uključujući Tihića i dvojicu hrvatskih lidera, bila korektna i kurtoazna. Ali, srpskog predsednika kritikovao je Ognjen Tadić. Naime, kako su nam ispričali akteri ovog susreta, na kraju sastanka Tadić je pokušao da se našali na račun ranijih kritika Ognjena Tadića zbog njegovog učešća u Dodikovoj izbornoj kampanji, pa je rekao kako nije mešanje u unutrašnje stvari BiH ako on nekoga podrži u kampanji.

- Ne mora to biti moj rođak Ognjen Tadić, jer su mi neki drugi politički bliži - kazao je Boris Tadić, na što mu je Ognjen Tadić uzvratio:

- Predsedniče, kod nas kažu da brata i rođaka ne možeš birati.

Prethodno, nakon sastanka sa članovima Predsedništva BiH, predsednika Srbije dočekala je neugodnim pitanjem novinarka BN televizije Slađana Jašarević, koja je poreklom od Tadića iz doline Pive. Jašarevićeva je pitala predsednika Tadića kako komentariše to da ga većina građana RS smatra izdajnikom, i da li mu je važnije da bude regionalni lider nego srpski predsednik koji štiti interese svog naroda.

POVEZANE VESTI

Subota 09.07.2011. 13:31
na cakiju ste mislili. pa, jel ziv.
Subota 09.07.2011. 13:32
...odlichno pitanje novinarke....prenesite nam odgovor...bash nas zanima....
Subota 09.07.2011. 14:23
''Jašarevićeva je pitala predsednika Tadića kako komentariše to da ga većina građana RS smatra izdajnikom, i da li mu je važnije da bude regionalni lider nego srpski predsednik koji štiti interese svog naroda. '' Е ово је новинарка, а не ове наше подгузне муве.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online