Sreda 22. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 29.06.2011.
08:44
Press A

Alkalaj novcem naroda častio sebe Vimbldonom

Ministar inostranih poslova BiH Sven Alkalaj posetiće sledećeg vikenda London, gde će o trošku poreskih obveznika prisustvovati ženskom finalu Vimbldona.

Odlazeći ministar, poznat kao veliki ljubitelj tenisa, ovih dana grozničavo traga i za ulaznicom za muško finale koje će se igrati u nedelju. Kako saznaje ''Pres'', u potragu za dragocenim komadićem papira dalo se gotovo celo osoblje ambasade BiH u Velikoj Britaniji.

Za ovoliko je otišla loptica u aut: Strasni ljubitelj tenisa Sven Alkalaj

Odlično obavešteni izvor ''Presa RS'' iz MIP-a BiH kaže da je ambasadi BiH u Londonu naloženo da u narednih par dana Alkalaju dogovori bilo kakav zvaničan sastanak u britanskoj prestonici ne bi li bar delimično opravdao put na koji će krenuti isključivo zbog tenisa.

Sagovornik lista kazao je da Alkalaj već odavno pokušava da nabavi karte za vimbldonska finala i ističe da je ministar bio prilično besan kada mu je iz Londona javljeno da karte za muško finale nisu nabavljene.


- Skoro da je upregao sve resurse da mu se nabave ulaznice i za nedeljno finale, ali to je veoma teško izvesti jer je poznato da se karte za taj događaj rezervišu i po godinu unapred. Istovremeno, da ne bude baš da u London ide samo zbog tenisa, ambasada je uspela da mu ugovori nekakav susret na najnižem nivou, pa će se tako Alkalaj sresti sa jednim šefom nekog od odeljenja u britanskom ministarstvu inostranih poslova - izjavio je izvor beogradskog lista.

Prisustvom na finalu Vimbldona ministar Alkalaj nastaviće seriju odlazaka na najveće teniske događaje. U decembru je bio na finalu Dejvis kupa u Beogradskoj areni, kada je Srbija savladala Francusku i postala šampion sveta.

Samo mesec i po dana kasnije obreo se i na finalu prvog grend slem turnira sezone, na Otvorenom prvenstvu Australije, gde je posmatrao finale u muškoj konkurenciji, pravdajući odlazak u Melburn službenom posetom Australiji i Novom Zelandu.

POVEZANE VESTI

FOTO ŠOK!
Sreda 29.06.2011. 09:00
Čovek jednostavno voli tenis.Briga ga za veštačku tvorevinu zvana Bosna i Hercegovina.
Sreda 29.06.2011. 09:50
Mora da za Đokovica navija :) Danas Novaka ceka lak poso protiv Tomica
Sreda 29.06.2011. 12:02
Док урла против Срба и ствара раздор у међувремену трпа лову у џеп. Па то раде сви странци у БиХ и окружењу, али како то глупим муслиманима и хрватима објаснити.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online