Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Petak 24.06.2011.
03:13
Večernje novosti A

Dodik: Vreme je za autonomiju

Velika autonomija Republike Srpske, do stepena potpune samostalnosti u okviru konfederalne Bosne i Hercegovine, cilj je RS za koji postoji podrška naroda, izjavio je predsednik RS Milorad Dodik.

"Bosna, kakva je bila do sada, ne može da postoji. Ona mora da otpočne razgovore o drugačijem unutrašnjem uređenju. Bosna može da preživi kao teritorijalno jedinstvena zemlja. Ali, sa snažnim konfederalnim jedinicama i velikom autonomijom RS. Sve do stepena potpune samostalnosti u okviru BiH! To je naš dalji cilj. Za to imamo podršku naroda", istakao je Dodik u intervjuu "Novostima".

Autonomija RS jedini način da opstane BiH: Milorad Dodik

"Tražićemo otete nadležnosti, kao i prebacivanje odlučivanja na niže nivoe. Ako neko hoće da sačuva Bosnu - može samo tako", naveo je predsednik RS.

Dodik je rekao da "na nivou BiH može da ostane vojska, monetarna politika, spoljna politika, ali ona koja je dogovorena, i možda još dva-tri sektora".

"Sve drugo je neodrživo. Jer, centralistička Bosna, kojom će dominirati muslimani, neće proći. Etnički čisto Sarajevo, gde prema njihovim procenama živi 94 odsto muslimana, najbolji je dokaz kako bi oni pravili svoju multietničnu romansu. A i nemačka kancelarka otvoreno kaže da je multietničnost propao projekat“, poručuje Dodik.

“Šta bi bilo da sam ja to rekao? Šta bi uradili te Kandićke, Lihtove, Popovi? Proglasili bi me genocidnim! E, nećemo sarajevsku multietničnost! Otud i neka vrsta našeg savezništva sa Hrvatima, koja ima za cilj da to spreči", rekao je predsednik RS.

Dodik smatra da je protivnika samostalnosti RS u okviru BiH sve manje i da u prilog tvrdnji da je ta država trenutno neodrživa govori i nemogućnost formiranja izvršne vlasti.

POVEZANE VESTI

Petak 24.06.2011. 03:52
Svasta naprica Dodik. Ako je RS samostalna cemu onda zajednicka vojska???????????,monetarna i spoljan politika??????.,odlicja JEDNE drzave. To nije nezavisnost,nego zavisnost,a spoljnu politiku kao i do sada ce voditi protiv interesa RS. Nikakva nezavisnost u okviru BiH nije moguca za RS i nadam se da ovo lupetanje je samo dobijanje u vremenu,ali ako je OVO stav vlade u RS,neka vam je Bog u pomoci.
Petak 24.06.2011. 09:40
Додик постао си као Тадић, само лажеш и лажеш...
Petak 24.06.2011. 07:04
Jel to opet treba da su izbori???
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online