Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 17.06.2011.
17:29
Vestionline A

Božidaru Vučureviću ukinut pritvor

Ratnom gradonačelniku Trebinja Božidaru Vučureviću ukinut je pritvor u kom je proveo dva i po meseca i pušten je da se brani sa slobode u daljem toku ekstradicionog postupka, koji je protiv njega pokrenut po molbama za izručenje Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Istražni sudija izrekao je međutim Vučureviću meru zabrane napuštanja teritorije

Božidar Vučurević na slobodi

Srbije i naložio mu da se svakog ponedeljka i četvrtka javlja sudu, saopštio je sud.

Vučureviću je oduzeta i važeća i nevažeća putna isprava - lična karta, s obzirom da je sud obavešten od ovlašćenih organa da Vučurević ne poseduje putnu ispravu - pasoš.

On je upozoren da će mu pritvor ponovo biti određen ukoliko prekrši zabranu suda, ili se u određeno vreme ne javi sudu.

Njegov advokat Svetozar Vujačić objasnio je da će Vučurević nakon puštanja iz pritvora na slobodi sačekati kraj ekstradicionog postupka i dodao da je "pravda pobedila".

Vujačić je naveo da je Vučurević oko 16.00 časova pušten iz pritvora i da treba da ga dočeka ambasador BiH u Beogradu Boriša Arnaut, nakon čega će svi proslaviti puštanje u nekom od beogradskih restorana.

Sud još odlučuje o ekstradiciji

Sud još nije odlučio o molbama za njegovo izručenje Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini jer je istražni sudija 26. maja zatražio neophodnu dokumentaciju od Bosne i Hercegovine i Hrvatske, ali do danas dokumentacija nije dostavljena.

Sudija je obema državama ostavio rok od 30 dana za dostavljanje tražene dokumentacije od dana prijema molbe, napominje se u saioštenju.

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je sredinom maja odluke Višeg suda u Šapcu o izručenju i produženju pritvora ratnom gradonačelniku Trebinja jer smatra da nije bio stvarno nadležan za odlučivanje i naložio da o molbama Hrvatske i Bosne i Hercegovine za izručenje odluči Odeljenje za ratne zločicne Višeg suda u Beogradu kao isključivo nadležan sud.

Posle te odluke, Vučurević je iz pritvora u Šabcu prebačen u Okružni zatvor u Beogradu iz kog je danas pušten.

Vučerević je uhapšen 4. aprila na graničnom prelazu Karakaj u Malom Zvorniku, na osnovu poternice koju je za njim raspisala Hrvatska zbog ratnih zločina počinjenih tokom artiljerijskog gađanja Dubrovnika, a nedelju dana kasnije je podnela zahtev za njegovo izručenje.

I Ministarstvo pravde BiH zatražilo izručenje Vučurevića, jer se protiv njega vodi istraga zbog ratnih zločina u Trebinju.

POVEZANE VESTI

Petak 17.06.2011. 17:38
Иди ти брате преко Дрине међу своје-праве србе.Овде те држе западне слуге-олош.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online