Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Nedelja 03.04.2011.
19:06
Beta A

Tri sestre silovane u Domu za nezbrinutu decu

Devojčice iz doma za decu bez roditeljskog staranja u Bijeloj tvrde da su godinama silovane i zlostavljane u toj ustanovi, a delove njihovog potresnog svedočenja objavio je danas podgorički list "Dan".

Pakao od života u Domu za nezbrinutu decu

Tri sestre, starosti deset, osam i sedam godina boravile su u domu "Mladost" u Bijeloj do pre osam meseci kada ih je preuzela jedna hraniteljska porodica iz Kolašina koja je lokalnom centru za socijalni rad prijavila ispovest maloletnica, piše podgorički list.

"Zlostavljali su me mnogo, tukli su me i seksualno se iživljavali nada mnom i mojom osmogodišnjom sestrom", kazala je jedna od devojčica.

Podgorički list prenosi delove sa snimka na kome se čuje kako desetogodišnja P.P. kaže da su je dečaci iz doma zlostavljali, tukli, i seksulano se iživljavali nad njom i njenom osmogodišnjom sestrom.

"Ako bismo odbile ili se pobunile, stavljali su nam kante na glavu, a potom nas udarali čekićem po glavi", kazala je između ostalog P.P.

Navode o zlostavljanju potvrdio je i njihov otac B.P, koji kaže da je "agoniju" njegove dece prekinula socijalna radnica koja ih je izvukla iz doma u Bijeloj i pronašla za njih hraniteljsku porodicu.

"Preživeo sam šok. Nisam mogao da verujem šta se desilo mojim ćerkama, koje su godinama silovane i zlostavljane od strane dečaka iz doma u Bijeloj, a nedavno i na Ivanovim koritima gđe su bile na izletu zajedno sa štićenicima doma. Seksualno su zlostavljane i mučene do te mere da su imale brojne povrede. Skidali su ih i tukli, a potom se seksualno iživljavali nad njima", rekao je "Danu" otac maloletnih devojčica.

Otac maloletnica dostavio je audio-zapis sa izjavama njegovih ćerki, socijalnog radnika i hranitelja. B.P. tvrdi da su njegovu najmlađu ćerku dečaci skidali golu, a onda je penjali na stolicu ili stolove i terali je da igra. Devojčice su ispričale da su ih maltretirale i vaspitačice.

"Izgladnjivale su ih i redovno su išle u krevet gladne. Što se tiče seksualnog zlostavljana, rekle su mi da ih je bilo strah da kažu jer su im pretili", ispričao je otac devojčica.

Prema njegovim rečima, devojčice je majka ostavila pre sedam godina, a on je bio u zatvoru kod Podgorice na izdržavanju četvorodišnje zatvorske kazne, zbog čega je, kako tvrdi, bio prinuđen da decu da u dom.

Nedelja 03.04.2011. 19:50
Ко зна шта се тамо све дешава, читао сам да су у Хрватској вреко тих домова вршили трговину људима... што ме уопште не чуди... с обзиром какав олош све ради у таквим осетљивим установама. А нигде државе да то казни једном за свагда! Жао ми ове деце, некад ми дође да седнем и с њима да плачем, колико ме то боли.
Ponedeljak 04.04.2011. 07:11
Boze, imal' te
Ponedeljak 04.04.2011. 00:09
list "dan"je nešto slično što je bio sarajevski "as" prije rata zato njihovo pisanje treba uzeti sa rezervom,a ako se ovo stvarno dešavalo onda je to za svaku osudu i ljudski prezir i sve moguče sankcije prema rukovodstvu dona.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online