Sreda 22. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 19.03.2011.
22:43 >> 22:58h
Beta A

Na Zagreb krenuli traktoristi, "fejsbukovci" i Bed blu bojsi

Više hiljada demonstranata okupilo se i večeras u centru Zagreba, na još jednom antivladinom protestu organizvanom preko društvene mreže Fejsbuk, tražeći smenu vlade i raspisivanje parlametranih izbora. Odvojeno od "fejsbukovaca" protestovali su i navijači Dinama, Bed blu bojsi, a poljoprivrednicima koji su traktorima krenuli u Zagreb policija je zabranila ulazak u grad.

Fejsbukovci nastavljaju proteste protiv Vlade

Oko deset hiljada građana okupilo se na Trgu bana Jelačića odakle su krenuli u protestnu povorku čije je prvo odredište bilo sedište vladajuće Hrvatske demokratske zajednice gde su uzvikivali, "Izbori, izbori!" "HDZ mafija!" i "Jaco (premijer Jadranka Kosor) odlazi!".

Demonstranti su nedaleko od ulaza u HDZ koji je obezbeđivala policija, razvili transparente "Genralni štrajk" i "Hrvatska za sve". Među transparentima bili su i "Jaca Amsterdam, mućko đubre", "330.000 nezaposlenih, 70.000 bez plate, kapitalizam ne hvala", "Ne trebaju nam lideri da bismo odlučivali - direktna demokratija" i "Stranke su problem a ne rešenje".

Navijači Dinama i hajduka protestuju za sebe...

Skupu u centru Zagreba na svoj način pridružili su se i navijači Dinama "Bed blu bojs" koji bojkotuju utakmice kluba. Navijači su se okupili na Cvetnom trgu odakle su se uputiti u kafiće u centru gde su pratili utakmicu. Najavili su da neće organizovano učestvovati u protestima "fejsbukovaca". U Zagreb je stiglo i nekoliko hiljada navijača Hajduka.

U hrvatsku prestonicu danas su traktorima krenuli i poljoprivrednici iz okoline Virovitice, ali ih je policija zaustavila i zabranila im nastavak puta. Portparol policije Krunoslav Borovec izjavio je večeras da im je dolazak u glavni grad onemogućen jer njihovo skup nije bio prijavljen na području Zagreba. On je za Hrvatsku radioteleviziju objasnio da bi u protivnom došlo i do većeg poremećaja saobraćaja.

...A poljoprivrednici nisu ni stigli do glavnog grada

Policija je seljake u oko 40 traktora zaustavila posle gotovo šest sati puta. Oni su pokušali da probiju policijsku blokadu u čemu nisu uspeli, a verbalno su sukobili s policijom, javili su mediji.

Posle toga su odlučili da se vrate na svoje punktove kojima blokiraju saobraćaj na pojedinim putevima u Virovitičko-podravskoj županiji. 

POVEZANE VESTI

Nedelja 20.03.2011. 02:57
Na muci se poznaju junaci,a da je muka -muka je,samo gde su ti junaci kod nas?! Opozicija razbijena na frakcije, navijači rasterani i pohapšeni, desničari zakonom zabranjeni,intelektualci i majstori zanata u pečalbi, ostatak omladine po "Raskršćima" i reto centrima, tinejdzeri na fejsbuku, i nešto bede po forumima koji samo ovako laje za sebe.Pas koji laje ne ujeda,a karavani i vozovi prolaze...Nema u Srbiji više volje ni za život ni za smrt! Samo puki opstanak! Ima onaj čuveni vic o dedici,studentu i filozofu koji gledaju dobru trebu dok prolazi pored njih od kojih naposletku filozof kaže:Imam gde,imam s čim, ali čemu sve to?!
Nedelja 20.03.2011. 06:43
@ww UJO KAKAV VAM JE TO HRVATSKI JEZIK DA NORMALAN COVEK UMRE OD SMEHA HEHEHE ZA VRABCA KAZETE ZRNOJED ; HELIKOPTER- ZRAKOMLAT JOS MI RECI KAKO SE KAZE TRAKTOR NA HRVATSKOM
Nedelja 20.03.2011. 21:31
Jes' da ina ovim prostestima se dosta igra na kartu nacionalizma dzaba im, sada nikako ne mogu da okrive Srbe za stanje u drzavi, sta ce sada hrvati, po prvi put da ne mogu da okrive Srbe, a nije da ne bi bilo lako, samo da mogu...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online