Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Nedelja 20.02.2011.
13:03
P. Arsić - Vesti A

Amerika neće islamsku Bosnu

Danijel Server je u otvorenom pismu bivšem američkom ambasadoru Vilijemu Montgomeriju otkrio je ono što se do sada pretpostavljalo: SAD ne žele islamsku republiku u centralnoj Bosni, i zbog toga se zalažu za očuvanje BiH.

Podele bi bile opasne: Danijel Server

Danijel Server, potpredsednik američkog Instituta za mir, dugogodišnji je diplomata koji je do 1998. godine radio kao visokocenjeni službenik u obaveštajnoj službi Stejt departmenta, a pre toga je od 1994. do 1996. godine bio američki izaslanik za muslimansko-hrvatsku federaciju u BiH.


Povod za Serverovo otvoreno pismo Montgomeriju, koje su sarajevski mediji toliko žurili da objave, pa nisu stigli ni da ga prevedu, pa je objavljeno na engleskom jeziku, bio je nedavni Montgomerijev intervju u kojem je kao jedno od rešenja za BiH naveo njen raspad i otcepljenje RS.


Navodeći da on lično nema ništa protiv što je Montgomeri za mesečnu platu lobista lidera SNSD-a Tomislava Nikolića, Server bivšeg ambasadora u Zagrebu i Beogradu pita "čije stavove iznosi u intervjuu u kojem poziva na disoluciju BiH.


- Podele koje Montgomeri predlaže sigurna su formula za ponovno paljenje sukoba na Balkanu, sa razornim dejstvom, uključujući i formiranje islamske Republike u centralnoj Bosni - navodi Server i pita Montgomerija da li se seća:


- Mi to nazivamo "neodrživim ostatkom islamske Republike koja bi bila platforma za iranske teroriste u Evropi. Teško mi je videti šta je tu u interesu SAD i Srbije. Ali nema potrebe da Montgomeri više misli o tome - ocenio je Server.
 

Nikoliću, džabe trošiš novac!

Šta Montgomeri radi za Nikolićev novac? On će pozvati svoje stare prijatelje u SAD, Savetu za nacionalnu bezbednost i Kongresu da zakaže sastanke. To je ono što bi Nikolić, kao šef stranke koja je u Skupštini Srbije, trebalo i mogao da uradi preko svoje sekretarice ili srpske ambasade - ciničan je Server.
Nudeći Nikoliću da mu on besplatno zakaže sastanke, ako mu ne uspe preko sekretarice, Server pismo završava rečenicom: "Trošiš svoj novac, Tomislave!"

POVEZANE VESTI

Nedelja 20.02.2011. 13:08
више волимо исламску државу поред него у саставу своје државе! дали смо им териториј дајемо им пуну подршку, живјела исламска република од Зенице до Сарајева! Живјела Република Српска!!!
Nedelja 20.02.2011. 18:55
САД, као, не желе исламску републику у Босни али зато отворено пуцкају муслимане у Србији. Гадови!
Nedelja 20.02.2011. 19:37
ZIVELA REPUBLIKA SRPSKA DA SE STO PRE PRIPOJI MATICI SRBIJI. sa novom srpskom vladom i srpskim predsednikom ZA KRST CASNI I SLOBODU ZLATNU DOLE DEDINJSKA DIKTATURA
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online