Sreda 8. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 09.02.2011.
04:43
Blic A

Lažne mlade ojadile mladoženje

Prijedorska policija razotkrila je prevare Banjalučanki Gordane Ćutković (38) i Milene Topalović (31), koje su u oglasima nudile muškarcima brak. One su, kako piše "Blic", tokom saslušanja i priznale prevaru, zbog čega je nadležnom tužilaštvu podnesen izveštaj.

Lažne udavače: Davale oglas za brakove, na prevaru uzimale novac
 


Lažne udavače su se sa žrtvama sastajale u Prijedoru, gde su od njih uzimale novac, tvrdeći da im je neko u porodici bolestan, ili da imaju hitan problem koji moraju rešiti. Istragom je utvrđeno da su muškarci iz Bijeljine i Banjaluke na taj način prevareni za ukupno 12.000 KM.
 

Jedan od njih, Zlatko S. (54) iz Janje kod Bijeljine, prijavio je slučaj prevare 17. jula prošle godine. Ljubav preko žice, ovaj lakoverni Bijeljinac platio je, prema tvrdnjama prijedorske policije, 3.200 KM.
 

Zlatko je dobio telefonski poziv od Banjalučanke, koja mu je nakon mesec dana druženja preko žice zakazala sastanak u Prijedoru. Prema njegovim rečima, umesto one sa kojom se čuo telefonom, došla je njena drugarica, koja mu je odmah tražila 3.200 KM, jer je navodno njena prijateljica trebala da plati kaparu za kupovinu kuće u Prijedoru.

Prevarantkinja je čak ponudila Zlatku da odu i kod advokata, čija se kancelarija navodno nalazi kod železničke stanice u Prijedoru, da bi potpisali ugovor o pozajmici.
 

Zlatko je dao novac, a potom satima uzaludno čekao na ugovorenom mestu, ali Banjalučanka se nije pojavila, niti je bilo advokatske kancelarije. Vrativši se u Janju, Zlatko S. je slučaj prijavio policiji.
 

Načelnik Stanice javne bezbednosti Prijedor Radomir Dukić potvrdio je da su prevarantkinje privedene u policiju u decembru, i da ih je prepoznao jedan od prevarenih.
 

"Tražile su žrtve u oglasima slučajnim uzorkom, potom ih zvale, a onda zakazivale sastanak u Prijedoru. Nakon toga bi im uzimale novac, a onda nestajale bez traga. Uzele su u prvom navratu 3.200 KM, a sledeći put 8.800 KM“, rekao je Dukić, dodajući da je jednu od prevarantkinja prepoznao oštećeni.
 

Tokom kriminalističke obrade obe su priznale krivično delo. U prijedorskoj policiji nastavljaju istraživati ovaj slučaj, jer se pretpostavlja da žrtava ima mnogo više i da je ovaj banjalučki dvojac duže vreme varao.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online