Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 19.10.2009.
12:14 >> 12:27h
Tanjug A

Šojgu zadovoljan saradnjom sa Srbijom

Ministar za vanredne situacije i predsednik ruskog dela međuvladinog srpsko-ruskog Komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju Sergej Šojgu izrazio je u ponedeljak zadovoljstvo zbog finalizacije projekata utvrđenih na poslednjoj sednici zajedničkog komiteta.

U razgovoru sa zamenikom premijera i ministrom unutrašnjih poslova Srbije Ivicom Dačićem, Šojgu je rekao da je za odnose dve države "izuzetno značajno to što su svi glavni projekti, ugovoreni na poslednjoj sednici Rusko - srpskog komiteta u Moskovi, finalizovani", saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

On je naveo da su to prodaja Naftne industrije Srbije, realizacija svih neophodnih formalno-pravnih radnji za formiranje zajedničkih preduzeća "Južni tok" i Banatski Dvor, kao i radovi na proširenju kapaciteta i modernizacije skladišta gasa u Banatskom Dvoru.

Ministri Šojgu i Dačić 2. aprila ove godine u Beogradu, uspešna saradnja nastavljena


Šojgu je naglasio da je ostvaren značajan napredak u odnosima Srbije i Ruske Federacije od kada su on i ministar Dačić na čelu komiteta, navodi se u saopštenju.


Dačić je istakao značaj posete predsednika Ruske Federacije Dmitrija Medvedeva Beogradu, naglasivši da je poseta istorijska, ne samo zato što se dešava na 65. godišnjicu pobede nad fašizmom, već je i prva poseta predsednika Ruske Federacije Srbiji.

Cvetković: Poseta Medvedeva ima izuzetan značaj

 

Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković u razgovoru sa ministrom za vanredne situacije Rusije Sergejem Šojguom naglasio je da poseta predsednika Ruske Federacije Dmitrija Medvedeva ima izuzetan značaj za jačanje sveukupnih bilateralnih odnosa.

Cvetković je ocenio da Srbija i Rusija imaju tradicionalno dobre i bliske odnose, saopštila je vladina kancelaraija za saradnju s medijima.

Premijer Cvetković zahvalio Rusiji na principijelnom stavu i aktivnom zalaganju u odbrani načela međunarodnog prava kada je reč o Kosovu i Metohiji


Na sastanku je istaknuto da je Srbija "čvrsto opredeljena za dalji razvoj svestrane saradnje sa Rusijom, kao jednim od strateških partnera". Razmatrani su konkretni projekti iz oblasti ekonomske saradnje pri čemu je posebno istaknut značaj realizacije projekata NIS, "Južni tok" i Banatski dvor, navedeno je u saopštenju.

Osim energetike, obe strane "su uverene da postoji prostor za dalje unapređenje saradnje u oblasti trgovine, saobraćaja, vojno-tehničke i kulturno-naučne saradnje".

Cvetković je još jednom zahvalio Rusiji na principijelnom stavu i aktivnom zalaganju u odbrani načela međunarodnog prava kada je reč o Kosovu i Metohiji i očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online