Ponedeljak 13. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 15.10.2010.
15:32 >> 18:05h
Tanjug A

SNS: Prodaja telekoma radi ostanka na vlasti

Srpska napredna stranka kritikovala je danas Vladu Srbije zbog donošenja odluke o prodaji 51 odsto akcija "Telekoma Srbije", navodeći da ona za cilj ima održanje na vlasti i očuvanje privilegija uskog kruga ljudi.

Prostorni prostor Telekoma

Član pravnog tima SNS Marko Đurić rekao je na konferenciji za novinare da prodaja akcija te kompanije ima za cilj "pribavljanje novca koji bi poslužio za politički marketing zarad opstanka na vlasti stranaka vladajuće većine i očuvanja privilegija uskog kruga ljudi".


SNS, prema njegovim rečima, smatra da je takva odluka "štetna i destruktivna", kao i protivna interesima građana.

Đurić je podsetio da su premijer Mirko Cvetković i članovi njegovog kabineta do skoro uveravali građane kako je za interese Srbije i njenih građana najbolje da bude prodato 40 odsto akcija, a da je Vlada Srbije juče donela odluku da budu prodate akcije koje predstavljaju 51 odsto kapitala tog javnog preduzeća.


Đurić se osvrnuo i na štrajk zaposlenih u pravosuđu, navodeći da je "ucena" Ministarstva pravde, koje je, kako je naveo, najavilo uskraćenje stimulacija za oktobar ukoliko ne prekinu štrajk, protivna Zakonu o štrajku.


"Taj ucenjivački potez je nehuman i nepravedan, a predstavlja najgrublje oglušenje o zakone ove države", rekao je Đurić i dodao da SNS zahteva odgovornost i "momentalnu promenu tog stava".

NS: Ekonomski huligani

 

Prodaja Telekoma je prvorazredni skandal i ekonomska veleizdaja, ocenio je danas predsednik Gradskog odbora Nove Srbije (NS) Borislav Borović i napomenuo da je, po profitu, Telekom jedno od najvećih preduzeća u Srbiji i regionu.


Privatizacioni savetnik Vlade Srbije u postupku prodaje državnih akcija Telekoma, Sitigroup Global, procenio je da vrednost Telekoma iznosi 2,5 milijarde evra, što je, prema oceni Borovića, veoma sumnjiva procena.


Istovremeno, podsećajući da je Sitigroup broker Dojče Telekoma, koji će, po svemu sudeći biti novi vlasnik Telekoma Srbija, Borović je aludirao na sukob interesa u ovom procesu.


"Na delu je jedan vid ekonomske veleizdaje i ako već osuđujemo divljanje fudbalskih huligana, onda moramo to isto činiti i sa ekonoskim huliganima", poručio je Borović.
On smatra da o prodaji Telekoma, kao "porodičnog blaga", ne može Vlada da odlučuje sama.


Prema njegovim rečima, takva odluka, u najmanju ruku, trebalo bi da prođe skupštinsku proceduru, ako ne i referendum.


Osvrćući se na Deklaraciju Skupštine Srbije o osudi zločina nad srpskim narodom i građanima Srbije, Borović je najavio da će Gradski odbor NS izaći u javnost i sa podacima o ratnim zločinima iz Drugog svetskog rata.

Petak 15.10.2010. 22:52
Telekom se prodaje jer ovima treba para a i treba sakriti lopovluk koji se godinama dogadja u toj firmi i koliko su krali direktori.Ako bi neko ispitao poslovanje Telekoma svasta bi isplivalo na povrsinu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online