Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 10.01.2019.
16:01
Vestionline A

Turistička ponuda Srbije na sajmu "Ferien" u Beču

Turističku ponudu Srbije na Međunarodnom sajmu turizma "Ferien" u Beču, od 10. do 13. januara, predstavlјaju privrednici i turistički poslenici, u organizaciji Privredne komore Srbije i pokrajinske komore Vojvodine. Učesnici ocenjuju da je saradnja Srbije i Austrije u oblasti turizma perspektivna zbog blizine i razvijene ekonomske saradnje.

pixabay.com
Beč

Nada Knežević, direktorka predstavništva Privredne komore Srbije u Austriji istakla je izuzetnu važnost učešća srpskih privrednika iz sektora turizma na ovogodišnjem sajmu.

- Ovim nastupom vraćamo se na tržište koje je nam je izuzetno interesantno. Najavljeno je da bi, prema nekim prognozama, ovogodišnji sajam mogao da obori sve rekorde sa oko 200.000 posetilaca. Reč je o jednom od najvećih prodajnih sajmova u Evropi, a prema statistici, trećina ukupnog broja posetilaca uplati minimalno jedan godišnji odmor tokom ovog sajma, koristeći popuste koji se ovde propagiraju - rekla je Nada Knežević i dodala da Srbija sa Austrijom ima intenzivne privredne veze, u oba smera.

- Veliki broj austrijskih privrednika posluje u Srbiji, a u poslednje vreme imamo izuzetan priliv srpskih kompanija koje se pojavljuju na austrijskom tržištu. Smatram da svaka popularizacija srpskog turizma na austrijskom tržištu može biti samo pozitivna - istakla je direktorka predstavništva PKS u Austriji.

Sekretar Udruženja usluga Privredne komore Vojvodine Branislav Mamić istakao je da je cilj zajedničke organizacije nastupa privrednika u saradnji sa Privrednom komorom Srbije, da se srpsko turističko tržište, odnosno turistički proizvodi Srbije približe budućim gostima iz Zapadne Evrope.

Izlagači iz Srbije ocenjuju da je saradnja Srbije i Austrije u oblasti turizma perspektivna zbog blizine i razvijene ekonomske saradnje.

- S obzirom na to da je Vojvodina vrlo šarolika i bogata kulturom i gastronomijom, odlučili smo da našim budućim austrijskim turistima ponudimo ono najlepše – gastronomiju u prvom redu - rekla je Sanja Živančević iz Turističke agencije "Kompas tourism & travel" iz Novog Sada.

- Ovo je naš prvi nastup na ovakvom sajmu i nadam se da ćemo ovde uspostaviti nove kontakte i videti kako možemo najbolje da se pozicioniramo i dopremo do ovdašnjih klijenata - kaže Maja Jenei iz Turističke agencije "Vojvodinašume - Turist", u okviru JP "Vojvodinašume" specijalizovane za specifične oblike turizma: lovni i ekoturizam.

- Veliki broj Austrijanaca dolazi u Srbiju zbog krstarenja Đerdapom koje mi promovišemo, jer je to zaista jedinstven deo Dunava i segment rečnog turizma koji nije moguće videti u drugim delovima Evrope - rekao je Vladimir Adžić, vlasnik hotela "Aquastar Danube" iz Kladova.

Republiku Srbiju na Sajmu turizma u Beču predstavljaju Turistička organizacija Vojvodine, Turistička organizacija Niš, Turistička agencija "Experience pro travel-Serbia" iz Beograda, "Vinski putevi Srbije", hotel "Premier Akva" i etno naselje "Vrdnička kula" iz Vrdnika, Specijalna bolnica "Sokobanja", Specijalna bolnica za rehabilitaciju "Rusanda", Specijalna bolnica "Čigota", JP za upravljanje putničkim pristaništem i marinom "Apatin", Turistička agencija "Magelan" iz Novog Sada, Turistička agencija "Kompas tourism&travel" iz Novog Sada, "Alpha travel see" iz Subotice, Turistička agencija "Vojvodinašume turist" iz Petrovaradina, hotel "Aquastar Danube" iz Kladova, hotel "Nevski" iz Beograda, Institut za lečenje i rehabilitaciju "Niška banja" i "City car rent a car" iz Beograda.  

Na ovom sajmu turističku ponudu predstavlja 850 izlagača iz više od 80 zemalja.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online