Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 20.11.2018.
17:39
Vestionline A

"Serbian Visions" 2018

Projekat "Serbian Visions" predstavlja specifičan koncept okupljanja organizacija civilnog društva, udruženja, stručnih i drugih asocijacija, institucija i instituta i privrede. Cilj organizovanja jedinog multikongesa u Srbiji - kao što je "Serbian Visions" - je jačanje uloge civilnog društva u zemlji i stvaranje povoljnijeg privrednog ambijenta kroz davanje doprinosa važnim razvojnim segmentima zemlje. Održaće se 24. novembar 2018, 10:00 časova, hotel Radisson Collection Odl Mill, Bulevar Vojvode Mišića bb, Beograd

PKS
 

SERBIAN VISIONS je multikongres koji obuhvata širok spektar tema: ljudska prava, ekonomiju, obrazovanje, kulturu, zdravlje, zaštitu životne sredine, EU integracije, bezbednost, inovacije, kao i druge oblasti koje čine viziju za bolju budućnost Srbije.
 
Privredna komora Srbije je partner sa Nemačko-srpskom privrednom komnorom AHK u organizaciji ovog događaja na kome će u toku dva dana biti preko 60 manifestacija, a ulaz je besplatan.
 
Predstavnici PKS će na prvom danu konferencije, 24. novembra, imati pet nastupa: panel diskusije "Primena naprednih 3D tehnologija u privredi",  "Neformalno obrazovanje: Prekvalifikacija – prečica do kvalifikovanih i željenih kadrova", "Panel o ženskom preduzetništvu" i "Poljoprivreda kao izvor prihoda – primeri uspešne prakse", i prezentaciju "Elektronsko poslovanje po novom zakonu".
 

1) Panel diskusija "Primena naprednih 3D tehnologija u privredi", 12:00 časova, sala M1

Učesnici su iz kompanija "Alfa Plam", Dejan Simović, Industrijski dizajner za razvoj novih proizvoda; "Enterijer Janković", Nenad Mirković, industrijski dizajner i konstruktor 3D elemenata za mašinsko programiranje; "Solfins", Srđan Živkov, izvršni direktor i "Voxellab", Stefan Simić, Chief technical Officer. Moderator je prof. Nebojša Bogojević, vodeći inženjer za aditivnu proizvodnju, Mašinski fakultet Kraljevo – 3D Impuls. 

Na izložbenom prostoru u okviru panela biće prikazani 3D štampači, skeneri i prototipovi. Specijalna gošća predavanja biće Maja Milinc Bogdanović, "3D modna kolekcija".

2) Panel diskusija "Neformalno obrazovanje: Prekvalifikacija – prečica do kvalifikovanih i željenih kadrova", 12:00 časova, sala M3

Učestvuju: 

- Gabrijela Grujić, pomoćnica ministra prosvete, predsednica Saveta za Nacionalni okvir kvalifikacija
- Zoran Martinović, direktor Nacionalne službe za zapošljavanje
- Gojko Banović, rukovodilac Centra za stručno obrazovanje i obrazovanje odraslih ZUOV
- Siniša Kojić, direktor Srednje stručne škole iz Kragujevca
- Danica Belić, menadžerka projekta "Youth Employment Promotion"
- Nebojša Simić, zamenik direktora projekta "Znanjem do posla", projekat E2E

Neka od pitanja na koja će govornici dati odgovore su nacionalni okvir kvalifikacija, kako teče primena nedavno usvojenog Zakona o NOK, priznavanje prethodnog učenja, akreditacija obuka, uključivanje privrednika u obuke (elementi dualnog u neformalnom obrazovanju), aktuelna podrška privredi u prekvalifikacijama, itd. Namera panela je da se kroz diskusiju govornika razmotre teme posle kojih bi mogle uslediti konkretne akcije relevantnih organa i institucija. 

3) Panel diskusija "Žensko preduzetništvo", 14:00 časova, sala M1 

Učestvuju:

- Branislava Simanić, direktorka Sektora za preduzetništvo PKS
- Biljana Lazarević, predsednica Sekcije za žensko preduzetništvo Sektora za preduzetništvo PKS
- Mr Slobodanka Džinović Kojić, šef kancelarije u Sektoru za preduzetništvo PKS  
- Prof. dr Lidija Barjaktarević, projekat "Računaj na podršku
Marija Tasić, "TN&P

Na panelu će biti prikazane mogućnosti i primere dobre prakse za žene preduzetnice, u marketingu, finansijama i pravu, program rada Sekcije u narednom periodu, kao i izvori finansiranja za preduzetnike i mogućnosti stranih investicija. 

4) Panel diskusija "Poljoprivreda kao izvor prihoda – primeri uspešne prakse", 12:00 časova, sala M5

U okviru panela biće prikazan projekat "Podrška razvoju regionalnog inovativnog sistema jadransko-jonskog područja - Innovagro" koji PKS realizuje u saradnji sa partnerima iz okruženja u okviru Adrion programa.

Cilj projekta je poboljšanje produktivnosti agroproduktivnih malih i srednjih preduzeća, konkurentnosti i pristupa međunarodnom tržištu, povećanje procenta malih i srednjih preduzeća koja se bave poljoprivredno-prehrambenom delatnošću. Kao primeri dobre prakse predstaviće se inovativne poljoprivredne kompanije koje posluju na bazi sopstvenog znanja, razvijaju, primenjuju i unapređuju svoju intelektualnu svojinu, i kroz primenu novih dostignuća uspešno posluju na domaćem i inostranom tržištu.

5) prezentacija "Elektronsko poslovanje po novom zakonu", 16:00 časova, sala M2

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online