Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 26.09.2017.
12:29
Vestionline A

Stotinu srpskih privrednika na poljoprivrednom sajmu u Prištini

Oko stotinu srpskih privrednika iz 34 kompanije - članice Privredne komore Srbije učestvovaće na Sajmu poljoprivrede i prehrambene industrije u Prištini, koji se otvara sutra i trajaće do 30. septembra.

A. Čukić
Priština

Nastup naših firmi iz poljoprivredno - prehrambenog i pratećih sektora na ovoj sajamskoj  manifestaciji, Privredna komora organizuje već treću godinu u sklopu saradnje sa Privrednom komorom Kosova, koja će i ovog puta za izlagače sajma upriličiti direktne, B2B razgovore sa potencijalnim partnerima za trgovinu, zajedničke nastupe, ulaganja i druge poslovne aranžmane.

- Interesovanje naših proizvođača za poljoprivredni sajam u Prištini i poslovanje na kosovskom tržištu sve je veće. Posebno je važno da su na listi izlagača sada, gotovo bez izuzetka,  male i srednje firme iz gotovo svih segmenata agrobiznisa - proizvođača semena, zaštitnih sredstva, stočne hrane, žita, voća i povrća, mesa, mleka, prerađevina...Veće kompanije koje su prethodnih godina učestvovale, ostvarile su značajne kontakte, dogovorile poslove i uveliko posluju na ovom tržištu, o čemu svedoči i rastuća robna razmena - kaže Marko Čadež, predsednik PKS.

Njihova iskustva, po rečima Čadeža, bila su podsticaj manjim firmama, kao što su pojačanom obostranom interesovanju poslovnih zajednica za saradnju  doprinele i zajedničke aktivnosti dve komore na povezivanju privrednika i otklanjanju prepreka za saradnju poslovnih zajednica.

Ove godine  na poljoprivrednom sajmu u Prištini predstaviće se: Floriva - Ivanjica, Malina-impex - Valjevo, Danija - Donja Rečica Prokuplje, Bivoda - Bujanovac, Hemotehna - Subotica, Ratar - Pančevo, Fortune Cookies Says - Beograd, TMB Diamond - Pančevo, Kuč Company - Kragujevac, Agrimax - Vrbas, Beyond - Niš, Superior - Velika Plana, SZR Rado Med - Leskovac, Ivis komerc - Stalać, Beocapra - Kukujevci, Šid, HI Župa - Kruševac, Porodična mlekara Veličković - Surdulica, JP Aerodrom - Niš, Nelvas Maks PTR - Leskovac, Brixol - kućna hemija - Vršac, Moravka PRO - Leskovac, Gebi - Čantavir, Fabrika stočne hrane Jabuka - Pančevo, Vrebalov Agrar - Novi Bečej, NiPek Gostol TST - Zemun, Nutriko - Vranje, Rekorderka - Stalać,  Mladost - Leskovac, Blik produkt - Kikinda, FILIP - Požarevac, Hidromehanika - Kruševac, Patent Co - Mišićevo, Granolia - Novi Sad i Minka - Kruševac.

Predsednik Privredne komore Srbije, tokom boravka na Kosovu, u Gračanici će razgovarati sa privrednicima iz srpskih sredina, a u Prištini će učestvovati na konferenciji "Prevladavanje barijera u poslovanju i normalizacija".

Na ovom skupu biće predstavljena istoimena studija Foruma za etničke odnose i Fondacije Heinrich Boll Stiftung nastala kao rezultat istraživanja - analizom ekonomskog i zakonodavnog okvira za poslovanje  i iskustava anketiranih srpskih i kosovskih privrednika.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online