Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 12.07.2016.
13:19
Vestionline, b92.net A

Rusi pustoše turske radnje

Turistički radnici u Turskoj očekuju da će broj ruskih gostiju iduće godine biti jednak onome koji je beležen pre krize između dve zemlje.

wikipedia.org

U prošloj godini je oko 3,5 miliona Rusa posetilo Tursku. 

Turska očekuje da će oko milion ruskih turista posetiti zemlju do kraja ove godine, izjavio je turski ministar kulture i turizma Nabi Avci.

- Nadamo se da će oko milion turista iz Rusije doći u Tursku ove godine. Za narednu godinu očekujemo da će da taj broj biti sličan ranijim podacima -  rekao je on za turske medije. 

Istakao je da je kriza negativno uticala na 56 oblasti koje su povezane s turizmom. 

Posebno je krizom bio pogođen turski turizam, jer su Rusi u vreme pre izbijanja krize bili drugi najbrojniji strani turisti u zemlji. 

Predviđanja 

Turski radnici u turizmu očekuju da će broj ruskih turista biti jednak broju pre izbijanja krize. 

Optimizam podstiču i podaci koji dolaze iz turističkih centara, a najveće povećanje posetilaca bieži grad Bodrum, koji je u proteklih devet dana posetilo više od dva miliona turista. 

Rekord u povećanju posete zabeležilo je malo, ali popularno ostrvo Avsa, smešten u Mramornom moru, na kom je broj turista veći čak 500 odsto. 

U Avsu je ove godine došlo toliko turista da se lokalne pekare i trgovine sa svakodnevnim potrepštinama žale kako imaju problema da ispune sve zahteve mušterija. 
 

O odnosima

Odnosi između dve zemlje narušeni su prošle jeseni, kada je turski borbeni avion srušio ruski avion iznad Sirije. 

Kao odgovor na taj čin, Rusija je suspendovala čarter letove i prodaju aranžmana za Tursku. 

U 2015. godini više od tri i po miliona ruskih turista posetilo je Tursku, ali nakon incidenta i obaranja ruskog aviona, broj turista koji su posetili Antaliju u periodu od januara do maja 2016. godine opao je za 26 puta u odnosu na prethodnu godinu, prenose ruski mediji.

POVEZANE VESTI

Utorak 12.07.2016. 16:04
Erdogan se dozvao pameti, pusta "Turski" tok koji će Rusija po ugovoru moći da brani SVIM sredstvima, Vraća Aja Sofiju Hrišćanima, prekida podršku teroristima uz granicu sa Turskom i još je potpisala neke ugovore za koje sada NATO pojma nema. Njemu lično su obećani poslovi da nadoknadi štetu koju ima jer nema više pljačke sirijske nafre. A Ameri, polako se pakujte iz Turske.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online