Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 09.03.2016.
05:14
Lj. Ivanović - Vesti A

Prazne priče i puni apartmani

Srpski Davos, kako se još naziva ekonomski forum na Kopaoniku, svake godine okupi veliki broj ministara i privrednika koji danima razgovaraju o problemima i raznim izazovima, ali se retko vraćaju s rešenjima. Stručnjaci procenjuju da se ni ova godina neće u tome razlikovati od prethodnih.

Slušaoci i pokrovitelj: Aleksandar Vučić za govornicom foruma

- Odnos između ekonomije i pravne države je možda najvažnije pitanje jednog društva. Ključna je stvar ko pravi pravnu državu, za čiji interes i koji sistem vrednosti iz toga proističe - upozorava profesor ekonomije Miodrag Zec.

On kaže da se u pravnoj državi kreacija bogatstva zasniva na znanju i inovacijama, a u nepravnoj na bliskosti sa vođom i na podaništvu.

- Pravnu državu ljudi doživljavaju kao saveznika, nepravnu kao batinu. Stub pravne države je građanin, a u nepravnoj se traže podanici - podseća Zec.

Ekonomista Milan Kovačević ne veruje u najavljeni ekonomski prosperitet Srbije.
- Važno šta će se događati u EU jer smo najviše povezani sa njom. Ova događanja će se odraziti na finansijska tržišta. Poskupeće krediti za zemlje u razvoju, kao što je naša, što će nam nametnuti rast zaduženosti - strahuje Kovačević.

Učesnicima foruma obratio se i premijer Vučić koji je govorio o poplavama, stranim investicijama i situaciji u javnim preduzećima. Kao i na svim drugim skupovima, požalio se na nedostatak razumevanja za njegove reforme i ocenio da se "svaka promena dočeka na nož".

Konvergencija, ma šta to značilo

Tema ovogodišnjeg foruma ima veoma rogobatan naziv "Dostizanje i konvergencija s vodećim trendovima: kako sanirati glavne pukotine u sistemu". Skup organizuju Savez ekonomista, Udruženje korporativnih direktora u partnerstvu s kompanijom Master kard, a pod pokroviteljstvom predsednika Vlade Srbije.

- Ideš, guraš kamen, a stoje odozgo neki koji hoće da vrate taj kamen nadole - rekao je Vučić.


On se zahvalio organizatorima foruma, posebno Aleksandru Vlahoviću, "što nikada nisu kalkulisali ličnim ili političkim simpatijama u određivanju mera".

Premijer u sojenici

Mediji su izvestili da je na Kopaoniku premijer Srbije Aleksandar Vučić odseo u skromnoj vojnoj sojenici, dok se čelnik Delte Miroslav Mišković baškari u hotelskom predsedničkom apartmanu od 72 kvadrata, gde noćenje košta oko 150.000 dinara.

Kopaonik biznis forum, 23. po redu otvorio je koktelom dobrodošlice predsednik MK grupe Miodrag Kostić.

On je rekao da je ovo do sada najposećeniji forum koji je okupio više od 800 učesnika koji će "ukrstiti koplja" u novim kongresnim salama.

- MK Mauntin rizort je renovirao hotel, napravio je novih 7.000 kvadrata, uložio sedam miliona evra i napravio novi kongresni centar - pohvalio se Kostić.

POVEZANE VESTI

Sreda 09.03.2016. 06:41
Скупили се лопови у скупим оделима на једном месту да причају празне приче а Србији све горе и горе. Часнији је лопов који обија трафику од ове гомиле дилетаната.
Sreda 09.03.2016. 11:51
Шта је бре било??? Протестујете а??? Е па чекам вас на изборима! Немате шансе! Ја сам српски херој! Лек је био прејак ...
Sreda 09.03.2016. 13:22
Dok ekonomski razbojnici vode Srbiju narodu spasa nema .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online