Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Sreda 08.10.2014.
20:51
Beta A

"Smanjenje plata i penzija katastrofalan potez"

Lider Pokreta "Dosta je bilo" Saša Radulović ocenio je u sredu u Čačku da je smanjivanje plata i penzija "katastrofalan ekonomksi potez".

Smanjenje ne samo nemoralno već i ekonomski štetno: Saša Radulović

"Ne samo da je nemoralno već je i ekonomski štetno. Već četiri puta za redom smanjuju se rashodi i podižu porezi, a očekuje se fiskalna konsolidacija. To se neće desiti. Racionalni ljudi ne rade iste stvari ako očekuju drugačiji rezultat", rekao je Radulović novinarima pre početka tribine njegovog Pokreta u sali čačanske Skupštine.

On je rekao da Srbija mora da se oslobodi partijski zaposlenih kadrova u javnom sektoru kojih ima preko 100.000 i koji opterećuju budžet za više od milijardu evra godišnje.

"Ima preko 100.000 partijski zaposlenih kadrova s kupljenim diplomama, koji su ugurani u javni sektor i koji ništa ne rade. Ne radi se o višku nastavnika, lekara, nego o administrativnom osoblju na izmišljenim radnim mestima koji dobijaju 'de lux' socijalnu pomoć i to košta preko milijardu evra godišnje i toga treba da se oslobodimo", rekao je Radulović.

On je istakao da je neophodno smanjiti poresko opterećenje privrede kako bi se smanjila siva ekonomija i dobio privredni rast koji jedini može da izvede zemlju iz krize.

"Nažalost, nastavlja se ista politika zato što premijer Aleksandar Vučić, kao ni Boris Tadić i Vojislav Koštunica pre njega, nije u stanju da se oslobodi partijske mašinerije koja je ugurana u javni sektor i zbog toga svi zajedno propadamo", rekao je Radulović.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 09.10.2014. 06:06
Moj poznanik se zaposlio pre par meseci u Vodovod Nis gde su plate velike,stranacki,samo zato sto je bio aktivan u SNS i skupljao potpise od vrata do vrata za nekog odbornika odnosno zna se koga koji mu je uzvratio i zaposlio ga posto je na visokom polozaju.SNS pravi iste greske kao i stranke pre njega.Kada toliko Vucic hvali robovlasnicki privatni sektor pitam se zasto tamo ne zaposljavaju rodbinu i partijske kada je dobro.
Četvrtak 09.10.2014. 00:59
On je tu da igra ulogu "istinske" opozicije govoreci sve sto svako u Srbiji vec zna. Njegovom popularnoscu meri se nezadovoljstvo naroda, i u isto vreme se kanalise i kontrolise moguc (i verovatan) masovniji pokret nezadovoljnog naroda. U isto vreme sluzi da se stvori slika da je Srbija demokratska i slobodna. Sve je to ocigledno jer niko osim njega ne dobija priliku da kritikuje vladu u medijima. I ako (kada) vucko zglajzne, eto nama novog "patriote" kao kandidata za "narodnog vodju"...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online