Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Četvrtak 03.07.2014.
09:33
Beta A

Prodajemo Rusima Železaru za jedan dolar

Vlada Srbije i ruski holding ''Junajted grup'', blizak vlastima u Rusiji, dogovorili su se o prodaji 100 odsto kapitala Železare Smederevo najverovatnije za jedan dolar, piše ''Blic''.

Vlada Srbije za opstanak Železare u poslednje dve godine dala više od 200 miliona evra
 

"Železara je u dugovima i velikim problemima. Cilj Vlade je da sačuva radna mesta za 5.000 zaposlenih, pa će Rusi kompaniju najverovatnije preuzeti za jedan dolar. To je i cena za koju je Vlada Srbije kupila Železaru od Ju-es stila", rekao je izvor beogradskog lista.

Vlada bi, prema tom izvoru, pregovore o prodaji Železare "finiširala" početkom sledeće nedelje. Tada će premijer Aleksandar Vučić otputovati u Moskvu, gde će se
sastati sa predsednikom i premijerom Rusije Vladimirom Putinom i Dmitrijem Medvedevim.

''Blic'' piše da su predsednici iz ''Junajted grupe'' Gor Čudopolov i Igor Šamis u sredu sa ministrom privrede Dušanom Vujovićem dogovorili preuzimanje 100 odsto kapitala Železare.

Izvor lista naveo je da predstavnici Junajted grupe nisu skoro bili uSmederevu i da su Železaru poslednji put posetili pre dve godine, kada su njihovi konsultanti uradili detaljnu analizu poslovanja, i podsetio da se ''Junajted grupa'' 2012. godine prijavila na tender za Železaru.

Junajted grupa osnovana je 2008. godine u Luksemburgu, a najveći deo imovine poseduje u Češkoj i Rusiji, pa se vodi kao ruska firma. Kompanija posluje i u Evropi, Severnoj Americi, Aziji i Africi. Grupa se bavi metalurgijom, rudarstvom i bankarstvom, a prema saznanjima'' Blica'', vlasnici grupacije su tri firme, među kojima su Plzen stil iz Češke, nastao spajanjem nekadašnjih Škodinih fabrika
čelika i Bumaš iz Rusije, proizvođač mašina za industriju papira, čeličnih cevi, a bavi se i eksploatacijom nafte.

"Ova kompanije je takođe povezana sa ruskom vladom", piše ''Blic''.

List podseća da je iz budžeta Srbije za opstanak Železare u poslednje dve godine dato više od 200 miliona evra.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 03.07.2014. 09:36
POKLANJAMO "CEO SRBSKI BALKAN" JEDINOJ VOLJENOJ PRAVOSLANOJ BRACI RUSSIMA..........
Četvrtak 03.07.2014. 15:54
Naravno da treba prodati zbog ocuvanja radnih mesta ali se pitam da li ce vlada,ministarstvo ili vec ko je zaduzen za to uzeti u obzir prava i zastitu radnika prilikom prodaje tako da imaju razumnu platu i da ne bude otpustanja ili ce jednostavno prepustiti radnike na milost i nemilost novim vlasnicima(tajkunima)koji se najvise bogate mutnim poslovima i izrabljivanjem radne snage do maksimuma.Licno mislim da cemo za par godina imati opet pricu o zelezari Smederevo.
Četvrtak 03.07.2014. 20:46
Naslov je glup i pretenciozan ...sugerise da se nesto daje za dzabe.Pa dali su i amerima istu zeljezaru za dolar...i gdje su sad? Mislim da bi glavni urednik Vesti trebao vishe inzistirati na pravom novinarstvu a sto manje naginjat zutilu...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online