Ponedeljak 13. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 22.02.2013.
19:36
Beta A

EPS otpisuje zateznu kamatu dužnicima

Upravni odbor Javnog preduzeća Elektroprivreda Srbije doneo je odluku o osnivanju privrednog društva za snabdevanje električnom energijom krajnjih kupaca "EPS snabdevanje", sa sedištem u Beogradu.

Foto: Arhiva

Kako se navodi u saopštenju, tom odlukom ispunjavaju se odredbe Zakona o energetici i Zaključak Vlade Srbije od 16. novembra 2012. godine kojim se usvajaju polazne osnove za reorganizaciju EPS-a.

Na osnovu Zaključka Vlade Srbije, donetog 12. februara, članovi UO EPS-a usvojili su odluku o regulisanju starog duga za električnu energiju, koja podrazumeva reprogram starog duga uz otpust zatezne kamate obračunate tokom 2012. godine.

Odluka se odnosi na sve kupce, i domaćinstva i privredu. Uslovi za potpisivanje Sporazuma o reprogramu su: da kupac koji je 31. decembra 2012. imao dug za utrošenu električnu energiju podnese zahtev za zaključenje sporazuma od 1. do 31. marta i da je izmirio dospele obaveze iz 2013. do zaključenja sporazuma.

Reprogram duga se odobrava u rasponu od tri do 24 mesečne rate, zavisno od visine duga. Dužnicima iz kategorije "domaćinstva" s dugom do 10.000 dinara biće omogućen reprogram na tri, a onima s većim dugom biće omogućena otplata na šest do 24 rata.

Jedan od uslova za ispunjenje Sporazuma o reprogramu je da kupac da u periodu otplate reprogramiranog duga uredno izmiruje tekuće obaveze za električnu energiju.

U slučaju da kupac i posle upozorenja ne izmiri dve uzastopne rate reprograma ili kasni s izmirivanjem tekuće mesečne obaveze, smatraće se da je sporazum raskinut i izvršiće se obračun celokupnog duga s obračunatom kamatom na način koji bi se primenio u slučaju da sporazum nije zaključen.

POVEZANE VESTI

Petak 22.02.2013. 19:48
Redovni platise ispadose budale sto su na vreme placali. Tako je to u srbistanu. Kad sam cuo da ova gubitaska firma, gde srednjoskolci nista ne rade a primaju 70 000rsd, ima odmaralista na moru za svoje radnike i njihove familije i da njihova deca imaju POSEBNE, besplatne domove studenata onda mi bi jasno da u Srbiji nece biti skoro bolje. O visku od 50% familijarno-partijski zaposlenih da i ne govorim. EPS je privilegovana kasta kojoj drugi moraju da sluze i placaju dugove bogatih. Raja se ne buni, raji dobro pa je zato i ne zalim !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online