Četvrtak 9. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 21.03.2012.
18:40
24sata.rs A

"H&M" od jeseni u Beogradu

Svoju prvu radnju u Srbiji na jesen otvoriće i poznati svetski modni lanac "H&M", saznaje "24 sata". Jasenka Stekić, direktor korporativnih poslova u "Fešn kompaniju", kaže da prema njihovim saznanjima modna kuća "H&M" na ovdašnje tržište ulazi sama. Takođe, ovdašnji potrošači će od sutra imati priliku da garderobu svetski poznate marke "C&A" nabavljaju u TC-u "Ušće" u Beogradu.

Napokon H&M u Beogradu: Od jeseni u "Delta sitiju"
 

Kako su zakasnili s otvaranjem za ovu sezonu, njihova prva radnja kod nas će najverovatnije biti otvorena početkom sledeće sezone, jesen/zima, i to u "Delta sitiju" - kaže Stekićeva.

Ona dodaje da je srpsko tržište željeno kada su u pitanju strani modni brendovi, i da će u naredne četiri sezone svoje radnje u Srbiji otvoriti sve velike kuće koje do sada nisu poslovale kod nas.

- Osim širenja broja prodavnica "C&A", i "H&M", u tom periodu u Srbiju će doći i "Top šop", kao i veliki britanski lanci kao što su "Primark" ili "River ajlend" koji su poslovanje počeli po uzoru na "Zaru" - kaže naša sagovornica.

Stekićeva, koja je i jedna od odgovornih za dolazak "Zare" na tržište Srbije, objašnjava da su jedine prepreke za otvaranje objekata poznatih modnih kuća u Srbiji do sada bile lokacije.

- Te kuće traže isključivo A+ lokacije, što u stvari znači da prva lokacija za početak njihovog poslovanja mora da bude recimo na početku Knez Mihailove ulice u Beogradu. Objekat treba da bude veliki sa velikim izlozima, i treba da ima rešene sve papire. Veliki giganti se ne usuđuju da dođu dok se sve te stvari ne usaglase. Svi oni rade petogodišnje planove, i jednom kada vas izostave morate da čekate na sledeći investicioni period, što opet odugovlači njihovo pozicioniranje i ulazak na neko tržište - priča Stekićeva.

Poznati kreatori rade za "H&M"

"H&M" je lanac koji je pored niskih cena poznat i po pozatim kretorima koji svake godine lansiraju po jednu liniju limitiranog broja artikala, koja bude rasprodata u svega nekoliko dana. Donatela Versaće, Karl Lagerfeld, Stela Mekartni su neka od imena koja su radila za ovaj brend.

Među promoterima ovog brenda je i Dejvid Bekam:

 

Ostale željene lokacije u Srbiji su tržni centri .

- Kapacitet "Ušća" je 100 odsto popunjen jakim brendovima, tako da svi koji na početku nisu ušli ostaju na listi čekanja. "C&A" je uspeo da dođe do lokala u ovom centru, a "H&M" je odmah ušao u pregovore sa "Delta sitijem", i trenutno je na stendbaju Otvaranje njihovog objekta treba očekivati na jesen - kaže Stekićeva.

Veće cene nego u inostranstvu

Sve je to odnos ponude i tražnje. Trgovačke marže su visoke jer postoji potražnja za tim artiklima i po visokim cenama. Za razliku od nas, Slovenci nisu opterećeni modom, pa se kod njih cipele neke poznate robne marke mogu kupiti po duplo nižoj ceni nego u Srbiji - kaže Vesna Vasiljevićev, sekretar Udruženja tekstila u PKS.

POVEZANE VESTI

EKONOMIJA H&M na izdisaju
Sreda 21.03.2012. 18:58
Лепо. Само трговине, нигде производња...
Sreda 21.03.2012. 21:00
Ista prica sa IKEOM--FIJAT itd, Jos im daju 7000 evra za svakog zaposlenog ??! Sto ne daju 7000e domacim firmama da zaposle ljude u proizvodnji i to zovu "strana investicija" Ugasis domace firme a onda PLATIS da iste otvore stranci ??!
Sreda 21.03.2012. 21:08
veoma lepa vest narocito za zenski svet koji prati modu i moze u ovom slucaju da se obuce po povoljnim cenama...ovde u okruzenju ih imam nekoliko i cesto kupujem ponesto sebi i prijateljicama u Beogradu...e sad ce imati radnje i kod nas pa nek uzivaju...oni su jako popularna kuca...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online