Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Sreda 07.12.2011.
20:24
Beta A

Istorijski uspeh srpskog izvoza

Ako ste mislili da je greška u naslovu nije - premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je danas da je Srbija u prvih deset meseci ove godine povećala svoj izvoz za 25 odsto u odnosu na isti period prošle godine i da to predstavlja "istorijski uspeh".

On je zadovoljan, a narodu baš i nije do smejanja: Mirko Cvetković
 

Postigli smo istorijski, najveći stepen pokriveniosti uvoza našim izvozom, rekao je Cvetković na dodeli nagrada koje Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA) dodeljuje najboljim izvoznicima.


"Vlada Srbije je veoma zainteresovana da podrži izvoznike. To je deo nove orijentacije i novog modela razvoja naše privrede", naglasio je Cvetković.


Potpredsednica Vlade Verica Kalanović je napomenula da je Evropska unija (EU) u vremenu krize fokusirana na razvoj i podršku malim i srednjim i preduzećima i da tako, kako je rekla, treba da bude i u Srbiji.


Ceremoniji je prisustvovao i ambasador Italije u Srbiji Armando Varikio koji je rekao da je Srbija tesno ekonomski vezana za EU i da očekuje "dobre vesti" iz Brisela 9. decembra.


Najbolji izvoznik Srbije u 2011. godini je kompanija "Tarket" iz Bačke Palanke, koja proizvodi podne obloge i parkete, a vrednost njenog izvoza je preko 100 miliona evra.


Najbolji izvozni proizvod - medicinski skener za trodimenzionalnu sliku zuba i glave - je napravila kompanija "Medical systems and products" iz Beograda.


Priznanja su dobile i firme "Fabrika specijalne opreme Goša" iz Simićeva, "Patent co." iz Mišićeva i "Eleks komerc" iz Beograda, dok je za preduzetnicu godine proglašena Bilaja Jovanović iz kompanije "Luna".

POVEZANE VESTI

Sreda 07.12.2011. 20:40
Драги деда Мразе !! пишем ти ово писмо јер су ми рекли да моју жељу, можеш само ти да испуниш. А ја сам добар, у школи сам миран, учитељица ме хвали сваки дан. Идем у трећи разред основне школе и кад порастем хоћу да будем дрматор. Мама и тата ми кажу да то не постоји, али ја сваки дан чујем од одраслих да си ти велики дрматор. Да можеш да радиш шта хоћеш и да ти нико не може ништа. Деда и баба само хукну кад те виде, а за моју жељу кажу да само ти можеш да је испуниш. Зато те молим да ми као поклон за Нову Годину учиниш да и ја будем дрматор као ти, да и ја радим шта хоћу и да ми нико не може ништа. А ја ћу одмах кад то постанем, Јоци из трећег два да разбијем нос јер има скупље патике.
Sreda 07.12.2011. 22:11
jadan si ti premijer treba ti dati dve koze i u sumu ti nisi za bolje
Sreda 07.12.2011. 23:40
Sta se smejes ko ker na govno!! dok u Srbiji ima siromasnih a ti izvozis hranu zdravu a onu splacinu ubacujes u Srpske merkate!dabogda te crvi izeli ko usmrdelu kobasicu .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online