Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 04.08.2011.
13:11
Vestionline, Beta A

Radnici "Nibens grupe" blokirali Ibarsku

Radnici preduzeća za puteve "Beograd", koje posluje u okviru "Nibens grupe" blokirali su deo Ibarske magistrale na prevoju kod Rudnika i u blizini Ljiga, izjavila je predsednica Samostalnog sindikata putara Srbije Sonja Vukanović.

Putari čekaju rešenje problema

Putari "Nibens grupe" čekujući da se bankari, kojima je dat rok do podne, usaglase o reorganizaciji i reprogramu dugova tih preduzeća protestuju i ispred poslovnih prostorija AIK banke, svako u svom gradu, rekla je Vukanovićeva.

U Agenciji za privatizaciju danas bi trebalo da se održi, prema njenim rečima, još jedan sastanak predstavnika putara, vlade, resornog ministarstva i banaka, koje treba da kažu da li su se dogovorile o sudbini prezaduženih preduzeća "Nibens grupe".

Ona je kazala da radnici prave gužvu na šalterim AIK banke, koja je najveći finansijski poverilac Nibensa, raspitujući se o proceduri za gašenje računa.

Vukanovićeva je kazala da je Agencija za privatizaciju najavila da će se ukoliko i današnji sastanak propadne pet preduzeća “Nibensa“, u kojima još nije završen proces privatizacije, vratiti pod okrilje države.

To su od putarskih preduzeća "Beograd", "Bačkaput" i "Partizanski put", kao i preduzeća ZGOP Novi Sad i "Budućnost" iz Preševa.

Banke, kao najveći poverioci putara "Nibens grupe", potražuju između 110 i 130 miliona evra.

Radnici preduzeća za puteve "Beograd", "Bačkaput", "Niš", "Vranje" i "Kragujevac", koji su prošlog meseca dva puta blokirali radove na izgradnji Koridora 10 u Vojvodini, kažu da još nije postignut dogovor o odlaganju naplate potraživanja sa AIK bankom, koja je njihov najveći finansijski poverilac.

AIK banka je, sa druge strane, saopštila u sredu da su poslovne banke dogovorile principe plana restrukturiranja "Nibens" grupacije, kojim će biti omogućena deblokada računa i reprogramiranje obaveza tog poslovnog sistema.


Mrka se nada dogovoru

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić očekuje da će danas biti postignut dogovor banaka i države o početku restrukturiranja Nibens grupe.

Očekuje dogovor: Milutin Mrkonjić

"Država neće dozvoliti da 5.500 stručnih radnika ostane bez posla", kazao je Mrkonjić novinarima nakon obilaska radova na rekonstrukciji autoputa i petlje “Gazela“ u Beogradu.

Mrkonjić je rekao da, ukoliko se postigne dogovor, radnici “Nibensa“ već sutra mogu da nastave radove na Koridoru 10 i održavanju puteva.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online