Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 23.10.2009.
12:14
Politika A

„Jat” putnicima plaća taksi

Putnici „Jat ervejza” će od sledeće godine moći da se besplatno voze taksijem od beogradskog aerodroma „Nikola Tesla” do bilo kojeg odredišta u glavnom gradu, najavljeno je iz te nacionalne kompanije.

Na taj način nacionalni avioprevoznik namerava da povrati poverenje klijenata, ali i da privuče nove putnike kako bi do kraja 2010. godine ostvario profit od 150 miliona evra.

Generalni direktor „Jat ervejza” Srđan Radovanović najavio je da će srpski avioprevoznik poboljšati nivo usluga tako što će, između ostalog, smanjiti kašnjenje i u avione uvesti nov enterijer.

"Osoblje će ubuduće biti ljubaznije prema klijentima, a svaki putnik koji sleti na beogradski aerodrom moći će da računa na besplatni prevoz do grada. Potrebno je samo da taksi vozaču pokaže da ima kupljenu kartu kod „Jata”. Isto važi i za putnike koji nameravaju da nekud putuju iz Beograda. Nacionalni avioprevoznik je i za njih obezbedio besplatni prevoz od kuće do aerodroma", objasnio je on.

Radovanović je dodao da će, posle ukidanja viza građanima Srbije, „Jat” svojim klijentima koji lete do zemalja Evropske unije plaćati i zdravstveno osiguranje.

On je najavio i da ubuduće nacionalna aviokompanija više neće obavljati zaprašivanja protiv komaraca, već će tu nadležnost prepustiti opštinama.

"Osim toga, planiramo da iz „Jat ervejza” izdvojimo pojedine delove, recimo Pilotsku akademiju iz Vršca i da smanjimo broj zaposlenih. Ako „Aeroflot” može da otpusti 3.000 radnika, „Britiš ervejz” 5.000, možemo i mi da se rešimo usluga 550 ljudi", naglasio je Radovanović.

Predviđeno je da nacionalni avioprevoznik zaposli nove radnike, tako što bi uveo sopstvenu linijsku službu održavanja aviona. To znači da će se „Jat” ubuduće sve manje oslanjati na usluge preduzeća „Jat tehnika”.

„Jat” šansu za oporavak vidi u bankrotu makedonskog nacionalnog avioprevoznika, pa tako poslovodstvo računa da će ubuduće moći da sa skopskog aerodroma preuzme deo putnika.

"Ambicija nam je i da počnemo da letimo iz Banjaluke, i to najmanje u onom obimu u kome sada letimo iz Crne Gore", rekao je Radovanović i naglasio da je plan „Jat ervejza” da se u narednom periodu uključi u jednu od tri evropske alijanse avioprevoznika.

On je najavio i mogućnost zakupljivanja aviona drugih kompanija.

"Za početak ćemo vratiti stari avion „boing 737–400” i zakupiti noviji „737–700”, objasnio je Radovanović i dodao da se uskoro može očekivati i rešenje pitanja depozita koji „Jat” ima kod „Erbasa”.

Reč je o sumi od 23,5 miliona evra koju je „Jat ervejz” još 1998. godine položio kod tog proizvođača aviona u nameri da obnovi flotu.

Od te namere se, međutim, odustalo, a Radovanović smatra da bi spor mogao da bude rešen tako što bi „Jat” od „Erbasa” za tih 23,5 miliona evra kupio jedan manji avion.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online