Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Nedelja 20.02.2011.
06:52
Blic A

Država bacila 100 miliona € niz vetar!

Srpska država je od početka krize zbog bahatosti i pogrešnih odluka državnih organa izgubila najmanje sto miliona evra. Tolikim novcem mogli su, na primer, da budu podmireni zahtevi prosvetara i policije, da se zakrpi skoro ceo godišnji minus u budžetu ili da bude sagrađeno 1.500 subvencionisanih stanova.

Gde ima, tu se i prosipa. Osim u Srbiji, tu se nema, ali se takođe prosipa...
 

Spisak neodgovornih poteza države je velik i govori o totalnoj neodgovornosti srpske vlasti prema srpskom narodu. Samo afera “satelit” nas je koštala 27 miliona evra, a veliki novac, oko million evra, smo izgubili i zbog propusta u radu srpskih državnih službenika u slučaju Miladina Kovačevića.


Budžet Srbije je trpeo i zbog pogrešnog poslovnog poteza “Torlaka” koji nas je u 2009. godini koštao više od 400.000 evra. Da li zbog loše procene, ali ovaj proizvođač cepiva je kupio 200.000 vakcina protiv gripa koje je morao da uništi jer nije mogao i da ih proda.


Državna ruka, naravno, sve vreme je bila u džepu poreskih obveznika. Čak i u slučaju Zorice Tomić, ambasadora Srbije pri Unesku, kojoj je Vlada svakog meseca za rentiranje luksuzno opremljenog stana u najelitnijem delu Pariza, plaćala 7.000 evra.

Veliki novac se troši i zbog bahatosti vladnih funkcionera. Poslednji izveštaj državnog revizora pokazuje da je bilo ministara koji su trošili i ono što nisu imali.


Ljubomir Savić, profesor na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, kaže da se teško može očekivati veća odgovornost Vlade.


- Ništa se neće promeniti. Mi smo u predizbornoj, možda i izbornoj godini kada potrošnja može samo da jača. S druge strane, beležimo deficit i u teškoj smo ekonomskoj krizi. U takvoj situaciji bi bilo logično da trošimo po prioritetima. Afera “satelit” je primer bespotrebnog troška, ali isključućući te ekstremne situacije ministri su se i u mnogim drugim prilikama neodgovorno ponašali - kaže Savić za “Blic”.

POVEZANE VESTI

Nedelja 20.02.2011. 07:06
U nekim od najbogatijih zemalja sveta,političari stradaju zbog par stotina evra,a u Srbiji je par stotina miliona sitnica,političari imaju firme i sami sa sobom potpisuju ugovore,ma milina jedna i narod i dalje ćuti i trpi.O ovakvom sistemu rada mafijaši i to oni ozbiljni,sa Sicilije samo mogu da maštaju,e da im je sorry boss na čelu USA makar jednu godinu,kako bi im bilo lepo,a tek moju sreću da gledam sunovrat USA,pa to bi bilo milina.I najbolje je ono kad neki NIKO 1,kupi neku fabriku za recimo 300.000€,a ona vredi 3.000.000€ u delove da je daš,i to kupi sa subvencionisanim kreditom,pa mu još država da 10.000€ po novozaposlenom radniku,a njega taj radnik do otkaza košta 2500€.Ma raj bre.
Nedelja 20.02.2011. 09:59
jugoslovenska srbija nije srbija domacina srbije, vec srbija jugoslovenskih dominacija i uticaja i naravno rasipanja para srba iz srbije. i onda nije cudno sto je srbija zadnja po platama, uz najvecu stopu nezaposlenosti.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online