Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 30.11.2009.
13:15
Lj. Ivanović - Vesti A

Niki: Beograd - Beč šest puta nedeljno

Austrijska niskotarifna aviokompanija "Niki" predstavila je i zvanično otvaranje redovne linije Beograd-Beč, počev od 2. februara iduće godine. Ovime je Srbija dobila treću lou kost kompaniju na tržištu, putnici dobijaju više linija i jeftinije karte.

Vlasnik kompanije "Niki", proslavljeni as Formule 1 Niki Lauda kaže da je zadovoljan što je posle godinu dana napora ipak uspeo da izdejstvuje dobijanje dozvole.

"Za nas je bilo presudno to što su Srbiji ukinute vize EU, jer je time putovanje daleko lakše. Nudimo atraktivan proizvod jer ćemo na letovima služiti besplatnu hranu i piće, red letenja koji podjednako odgovara poslovnim ljudima i turistima, a neće se posebno naplaćivati ni prtljag. Letećemo šest puta nedeljno, avionima tipa "Embrajer 190" i pored naših linija, naši putnici će moći da presedaju i prema aerodromima na kojima saobraćaju naši partneri iz "Er Berlina", kaže Niki Lauda.

Niki Lauda sa svojom avio kompanijom osvaja polako i srpsko tržište

Tržište Beograd-Beč godišnje ima oko 150.000 putnika, a prema Laudinim rečima, njegova kompanija namerava da u prvoj godini "osvoji" 80.000 putnika, kako biznismene i turiste, tako i one iz srpske dijaspore. Karte su uveliko u prodaji, doduše isključivo preko interneta. Kako je Lauda objasnio, karte su najjeftinije kada se kupuju više meseci pre leta. Tako, na primer, ako bi se karta rezervisala ovih dana, povratni let iz Beograda do Beča, sa svim taksama staje nepunih 100 evra.

Jedan od aviona iz Laudine flote

"Kako se dan leta približava, karta je sve skuplja, da bi dan pred let, ako ima slobodnih mesta ona bila značajno skuplja nego mesecima ranije, ali je i tada 45 odsto jeftinija nego karta konkurentskih kompanija", dodao je Lauda.

Kompanija "Niki" će prema Beču leteti šest puta nedeljno, a saobraćaj se neće odvijati samo subotom.

Lično ću doleteti

 

Niki Lauda je rekao da je istovremeno i radostan i tužan što je juče bio u Beogradu.

"Radostan sam što smo napokon uspeli da dobijemo dozvole, zahvaljujući primeni Sporazuma o otvorenom nebu koji Srbija primenjuje, a koji dugi niz godina funkcioniše u Evropi. Tužan sam što to nismo uspeli da učinimo pre godinu dana.

Ako sve bude u redu, 2. februara, za kad je zakazan naš prvi let, lično ću upravljati "erbasom" kojim dolazimo u Beograd", našalio se Niki Lauda.

 

Red letenja
Broj leta                    Vreme       Dan

HG8029 Beograd-Beč 12.45-13.45 pon, uto,sre,čet,ned
HG8029 Beograd-Beč 20.55-21.55 pet

HG8028 Beč-Beograd 11.00-12.00 pon,uto,sre,čet,ned
HG8028 Beč-Beograd 19.10-20.10 pet

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online