Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 20.12.2018.
22:35
Ž. Marković - Vesti A

Predstave za sve generacije

U Vetingenu je nedavno obeležen jubilej, 10 godina amaterskog pozorišta Horizont. Publika je imala priliku da se u tročasovnom programu koji je bio sačinjen od odlomaka predstava, monologa, pesama, folklora podseti dosadašnjeg rada pozorišta.

Erdbob Miki
"Ovo je Srbija": Svi su pevali uz Danijelu Bjelicu

U programu koji su vodile Violeta Aleksić i Dragan Zimonjić, pored glumaca pozorišta Horizont učestvovali su Danijela Bjelica, sopran i Dejan Zorić, glumac i akustičar i Marija Fuks Ereš, vokalna solistkinja.

Ovo veče obogatio je svojim nastupom i SKUD "Vuk Stefanović Karadžić" iz Šenenverda, sa ansamblom 30 plus. Ovaj događaj svojim prisustvom uveličao je i Zoran Jeremić, generalni konzul Srbije u Cirihu koji je poželeo pozorištu još mnogo godina trajanja, a zahvalnicom koju je predao Horizontu pokazao koliko je važno da srpska zajednica u Švajcarskoj ima ovakve entuzijaste, talente i umetnike koji mogu da stanu rame uz rame sa profesionalcima.

Posle zvaničnog programa pozorište Horizont je podelilo zahvalnice najzaslužnijima. Na kraju večeri svi učesnici, zajedno sa konzulom i zaslužnim aktivistima otpevali su pesmu "Ovo je Srbija" koju je izvela Danijela Bjelica.

Miki Erdbob
Orkestar pozorišta Horizont

Pozorište Horizont osnovano je 6. maja 2008. Prvo sedište bilo je u prostorijama KUD-a Kolo iz Badena, a od proleća 2015. Horizont ima svoje prostorije u Volenu. Prva predstava "Evropejci" u kojoj su igrali Nenad Milić, Erdbob Miki i Zorica Simić premijerno je izvedena 2009. Zatim su se ređale predstave: "Pljačka banke", "Izborna kampanja", "Kolubarska bitka". Horizont je pozorište koje se bavilo i dečjim predstavama koje su edukativno uticale na pokolenja, pa su na brojnim nastupima u dopunskim školama i priredbama za mališane odigrali: "Učimo slova", "Vesela šuma čeka Deda Mraza", "Patuljci iz bajkovije".

Pored predstava ovo pozorište je uveseljavalo naše sunarodnike kroz skečeve, manje komade i šaljive pesme, monologe, imitacije, komedije.

Zaljubljenici u glumu

Prvi članovi pored Nenada Milića bili su Miroslav - Miki Radosavljević, Boban Stanojević, Zorica Simić, Slađan Aleksić, Mira Kostić i još nekoliko članova koji su se kratko zadržali. Statut pozorišta napisao je Saša Stajić.

Erdbob Miki
 

Pozorište je okupljalo ne samo zaljubljenike glume, već i ljubitelje ostalih umetnosti. Prvi snimatelj bio je Dževdat Abdi zvani Džeki, a harmonikaš i pevač Duško - Dule Calić. Sa Horizontom se družio i glumac manjih uloga Zoran Petrović. Slaviša Milošević Leptir, Josip Vorobec Boris i Momčilo Petrović Moma stigli su u pozorište 2010. Nebojša Pavlović dolazi početkom 2011, a Saša Milenković i Danijel Marunić 2015. Od septembra 2018. pridružuju im se i Marija i Jozef Fuks Ereš.
 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online