Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 11.07.2017.
00:57
R. Lukić - Vesti A

Leto u zavičaju: Kod Noleta, pa na gibanicu

Šta očekuju u otadžbini? Da li im srce zakuca jače kada pređu granicu? Dožive li u zavičaju više radosti ili razočaranja? Vraćaju li se punih baterija i emocija? Kako se deca provode u postojbini svojih roditelja, deka i baka...?

R. Lukić
Lagana odeća: Popadići pred polazak u Grčku

Na sva ova pitanja odgovarali su reporterima "Vesti" naši ljudi, rasuti širom Evrope.

Zoran i Danijela Popadić sa 12-godišnjim blizancima Aleksandrom i Filipom i 10-godišnjom ćerkom Atinom kofere su spakovali i posle obavljanja još nekih sitnica konačno kreću.

Cilj je opet, 15. put, sunčani grčki Halkidiki, na koji će stići posle "presedanja" u Beogradu i Vranju.

R. Lukić
Zoran: Penkala će pričekati mesec dana

Kako se vidi iz reči uvek optimistički raspoloženog Penkala, kako su Zorana nazvali zbog neobičnog zanimanja, (profesionalni restaurator nalivpera i olovki), on je odmor isplanirao do tančina, i osim rekreacije, drugo ništa ga ne zanima.

Čak se psihički pripremio i za saobraćajne gužve i čekanja na graničnim prelazima. On i očekivane saobraćajne kontrole prima opušteno jer po njemu kontrole su sastavni deo policijskog rada za naše dobro, i ljude "treba pustiti da mirno rade svoj posao".

Administrativno-birokratske "igrice" koje je ranije u Srbiji često doživljavao, ove godine ga ne zabrinjavaju, jer ovaj put otadžbinu posećuje isključivo kao turista.

- Obično krećem uveče kako bih na granični prelaz Horgoš stigao ujutro, kada se nikada ne čeka duže od dva sata. Budući da putujemo s troje dece, za svaki slučaj pripremili smo dovoljno hrane i vode, tako da nas, kako to reče Đorđe Balašević, "ništa ne može iznenaditi" - opisuje Popadić.

Njihova prva stanica je Beograd, u kojem mu žive otac i brat, i što je veoma bitno otkad mu sinovi igraju tenis, u Beogradu su i teniski tereni Novaka Đokovića.

- Svi volimo Beograd, a naročito deca. Aleksandar i Filip posebno se raduju Dorćolu na kojem će moći da igraju tenis na terenima Novaka Đokovića. Reketi i ostali teniski pribor prvi su spakovani. Za Dorćol smo rezervisali tri dana, i tu po zapovesti Aleksandra i Filipa nikakvih "prepravki i korekcija" ne može da bude. Dobri su đaci i teniseri pa im tu želju sa zadovoljstvom ispunjavamo - kaže Popadić, koji je u svom sportskom životu najviše vremena posvetio fudbalu.

R. Lukić

Na putu do Grčke, posle Beograda, Popadići nekoliko dana ostaju u Vranju, gde Danijela ima tetku Nadu, s kojom je odrasla i koju i danas zove mamom.

- Tetka je izvrsna kuvarica, a nema želje koju nam ne bi ispunila. Kod nje uvek jedemo najbolju srpsku gibanicu, ili banicu kako je u tome kraju nazivaju. Deca kao deca, oni tu imaju svoje drugare od prošlih godina i kad dođemo svi se do neba raduju. Toliko se igraju da ih je teško i za ručak dozvati - objašnjava Popadić.

Dečje želje

- Navratićemo na Dorćol i pri povratku. Ako Đoković završi turnir u Londonu, on će sigurno doći u Beograd. Bilo bi super da ga upoznamo - kažu Aleksandar i Filip.

On dodaje da kada se dobro odmore kreću iz Vranja i već za tri sata su na Halkidikiju.

- Za Crnogorsko primorje trebalo bi nam znatno više. Za Grčku smo odvojili deset dana, ali ako bude lepo vreme i ako "štab" odluči, možda ostanemo i duže.

- Biće nam lepo, deca su dobro završila školu, a odmor smo zaslužili i mi, jer smo račune redovno plaćali pa je ostalo i za odmor - duhovito zaključuje raspoloženi Popadić, koji se u zadnji čas seti da prekontroliše rok važenja zelene karte koju u Srbiji obavezno traže.

R. Lukić
Obrad Vasić: Dobro je da imamo "Vesti"

"Vesti" zamena za more

Penzionisanog inženjera i profesora matematike i fizike Obrada Vasića sreli smo s "Vestima" u rukama pred kioskom u Gajbel štrase, u južnom delu Hanovera.

- Kakvo more, kakva šetnja. Ovog leta ništa od toga. Taman kad sam nameravao da krenem u Srbiju i Crnu Goru, doktor mi propisa terapiju i zapreti da nipošto ne smem da je prekidam. Evo, uzeo sam "Vesti" i idem kod Talijana da popijem kafu i da ih prelistam. Detaljnije ću čitati posle podne kada se vratim sa terapije.

Ove godine sam planirao da posetim sestru u Vrbasu, a zatim da putujem u Tivat. Tamo sam počeo nešto da gradim, a ako sve bude išlo po planu, graditi se može i u jesenjim mesecima.

- Dobro je da imamo "Vesti" i ukrštenice. Ako ujutro ne stignem, moj Kurd iz Iraka jedan primerak za mene uvek skloni na stranu.

U svakom slučaju, leto ću sa "Vestima" provesti u Hanoveru, a posle poslednjeg dana terapije, eto mene u Vrbasu i Tivtu...

SUTRA - Leto u zavičaju: Iz Austrije sa strahom od gužvi

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online